100 kendisser støtter Greenpeace-kampagne

Verdensstjerner går ind i kampen for at forhindre miljøsvineri i området omkring Arktis.

100 kendisser støtter Greenpeace-kampagne

100 verdensstjerner er med til at bakke op om en Greenpeace-kampagne mod olieboringer og fiskeri, der ikke er bæredygtigt, i området omkring Arktis.

Kampagnen kommer, efter at det er blevet kendt, at oliegiganten Shell forbereder sig på at starte prøveboringer i området.

Blandt andre har musikeren Paul McCartney og skuespilleren Robert Redford sat deres underskrift på en erklæring, der kræver, at det ubeboede område omkring Nordpolen beskyttes mod forurening.

Det oplyser Greenpeace.

Kampagnen presser på for, at man på internationalt plan etablerer et globalt fristed i den arktiske region.

Ifølge Greenpeace skal olieboringer og fiskeri, der ikke er bæredygtigt, forbydes.

Der blev skabt et lignende fristed i Antarktis for 20 år siden, da mineindustrien fik forbud mod at arbejde der.

Navnene på de 100 kendisser vil være de første, der kommer til at stå på en rulle, der skal deponeres 2,5 miles (4 kilometer) under isen på Nordpolen, når yderligere en million mennesker underskriver dokumentet, lyder det fra Greenpeace.

Stats- og miljøministre mødes i Rio i denne uge for at forsøge at blive enige om metoder, der kan sikre, at verdens lande går sammen om en bæredygtig udvikling.

Andre berømtheder, der støtter kampagnen, er den engelske skuespiller Jude Law og den spanske filminstruktør, manuskriptforfatter og producer Pedro Almodovar.

/ritzau/Reuters