Trafikulykker

100 kvæstede i massesammenstød

Busser, lastvogne og personbiler drønede ind i hinanden på grund af sne og dårlig sigtbarhed på motorvej

ARKIVFOTO 2012 af snestorm i København- - Se RB 15/3 2013 07.22. Sandsynligt med snestorm om nogle dage, siger DMI. Først venter afkølet weekend, hvor vinden blæser op.(Foto: Henning Bagger/Scanpix 2013)

ARKIVFOTO 2012 af snestorm i København- - Se RB 15/3 2013 07.22. Sandsynligt med snestorm om nogle dage, siger DMI. Først venter afkølet weekend, hvor vinden blæser op.(Foto: Henning Bagger/Scanpix 2013)

EDMONTON:Kraftigt snefald, hård blæst og isglatte veje har skabt massive trafikale problemer for trafikanterne i det vestlige Canada.

Cirka 100 mennesker er torsdag blevet kvæstet i et harmonikasammenstød på en motorvej syd for byen Edmonton. Først lød antallet af sårede på 300, men tallet er siden blevet nedjusteret. Det rapporterer den canadiske tv-station CBC.

Omkring 80 af de tilskadekomne bliver behandlet direkte på ulykkesstedet, mens de resterende er sendt til hospitaler i nærheden. En person er hårdt kvæstet.

Både busser, mindre lastbiler og personbiler er involveret i motorvejs-sammenstødet.

Fem kilometer sammenstød

- Det er et kæmpe sammenstød. Det blev større og større og må være mindst fem kilometer langt, siger Derek Fildebrandt, som var vidne til ulykken, til CBC News.

Han vurderer, at mindst 200 køretøjer er stødt sammen, og han så flere biler ryge af de glatte veje.

- Biler fløj ned i grøften ved siden af os, og de kørte ind i hinanden på vejen og i grøften, lyder det fra Derek Fildebrandt.

Trafikulykken syd for Edmonton er langt fra den eneste under forårs-snestormen.

150 kilometer længere nordpå er flere biler kørt sammen - tre mennesker er dræbt, og flere er kørt på hospitalet - heriblandt et barn.

Mere sne og vind

Politiet i Edmonton melder desuden om adskillige mindre ulykker på motorvejene på grund af vejret. Flere strækninger har været lukkede torsdag morgen, da forulykkede biler har spærret kørebanerne.

Uvejret har sendt fygende sne ind over kørebanerne, hvilket har nedsat sigtbarheden markant for trafikanterne. Meteorologerne forventer, at der falder omkring 10 centimeter sne de kommende dage, og vinden tager til i styrke, skriver CBC.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.