100 meter høj skorsten vælter ned i havnen i Aarhus

Havnekajen i Aarhus er spærret, da en skorsten er væltet ned over vejen. Ingen er kommet til skade.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

politiet har afspærret havnekajen i Aarhus efter at en 100 meter høj skorsten natten til torsdag er væltet ned i havnebassin 3 på Aarhus Havn. Der er ikke kommet mennesker til skade. torsdag den 22. oktober 2020 En skorsten er sent onsdag væltet ned i havnebassin 3 på Aarhus Havn. Der er tale om en cirka 100 meter høj stålskorsten. Ingen kom til skade. Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

AARHUS: En cirka 100 meter høj stålskorsten er sent onsdag væltet på Aarhus Havn, hvor den ligger både på vejen og i havnebassinet.

Ingen personer kom til skade, da skorstenen, som var monteret oven på en bygning, styrtede ned efter klokken 23 onsdag aften.

Efterfølgende har politiet afspærret havnekajen ved Danziggade og Vilnagade, der ligger ud til bassin 3 nær Kødbyen. Det er i den ældre del af havnen, hvor der udelukkende er industri, har politiet fortalt.

Skorstenen tilhører Himmerlands Grovvarer. Det bekræfter Lars Jørgensen, der er ekspeditionsmedarbejder i virksomhedens afdeling i Aarhus.

- Det er vores, ja.

Han oplyser, at skorstenen bliver brugt i forbindelse med afsugning og køling i forbindelse med foderproduktionen i virksomheden.

- Skorstenen har intet med røg at gøre. Der kommer varm luft op af den, fordi vores foder er varmet enormt højt op, og det skal køles ned, siger Lars Jørgensen.

Afdelingen i Aarhus producerer ifølge ham 200.000 ton foder til heste, grise og kvæg om året.

Himmerlands Grovvarer er torsdag ved at undersøge, om den styrtede skorsten får betydning for produktionen, eller om man forsvarligt kan køle foderet på anden vis.

Østjyllands Politi vil torsdag formiddag ikke sige noget om, hvordan den høje skorsten kunne falde ned. Det skal tekniske undersøgelser på stedet være med til at fastslå.

Natten til torsdag oplyste vagtchef Per Bennekov, at et af de store spændebånd, som skorstenen sad fast med, kan have spillet en rolle.

- Meget tyder på, at det er sådan et, der er bristet, sagde han.

Han understregede i samme ombæring, at den endelige årsag ikke var slået fast.

Da skorstenen er både stor og tung, forventer politiet, at bjærgningen vil tage længere tid.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.