100 millioner el-kroner årligt

Niels Brauer
Nordjysk Elhandel på Skelagervej i Aalborg. Foto: Martin Damgård
Lokalpolitik 19. juni 2012 15:48 - Opdateret 19. juni 2012 17:46

AALBORG: Godt 100 millioner kroner årligt!

Så meget giver det kommunale salg af diverse elforretninger byrådspolitikerne ekstra at gøre godt med ved de forestående budgetforhandlinger.
Indtil i går drejede det sig om godt 90 millioner kroner fra salg af Elsam-aktier, den kommunale elforsyning og Nordjysk Elhandel.
Med byrådets accept af salget af den kommunale andel af det regionale transmissionsnet NV-Net A/S blev beløbet tilført yderligere 10 millioner kroner årligt.
Med henvisning til, at salget blev behandlet på byrådets lukkede møde, ønsker borgmester Henning G. Jensen (S) ikke at oplyse, hvad det seneste salg indbringer kommunen. Omvendt vil han ikke afkræfte oplysninger fra kommunens repræsentant i NV-Net A/S, tidligere byrådsmedlem Sigvart Sigvartsen, om, at det drejer sig om 150 millioner kroner.
Samtidig med godkendelsen af salget vedtog byrådet at bruge pengene fordelt over 10 år, hvilket betyder, at Aalborg slipper med at betale en afgift på 40 procent til staten. Brugt over en kortere periode ville afgiften være på 60 procent.
Henning G. Jensen forudser, at de ekstra 10 millioner vil få samme anvendelse som de midler, der er i puljen i forvejen.
- Egnsplanvej, cykelstier, skolerenoveringer og ungdomsboliger, lyder hans bud på områder, som byrådet vil afsætte pengene til.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...