100 risikerer fyring på universitetshospital

Flere ambulante behandlinger fører til at omkring 50 senge forsvinder på Aalborg Universitetshospital

Aalborg Universitetshospital. Foto: Claus Søndberg <i>Pressefotograf Claus Søndberg</i>

Aalborg Universitetshospital. Foto: Claus Søndberg Pressefotograf Claus Søndberg

NORDJYLLAND:Omkring 100 medarbejdere ved Aalborg Universitetshospital risikerer at miste deres job i forbindelse med de omfattende rammebesparelser, der er i gang. Sygehusets direktør, Jens Ole Skov, håber dog, at der viser sig mulighed for at nedbringe antallet af afskedigelser.

- Men der er ikke tvivl om, at der er nogle af mine kolleger, der vil miste deres job, siger Kirsten Højslet, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på Aalborg Universitetshospital.

Nogle af besparelserne er klaret ved at nedlægge ledige stillinger, og nogle afskedigelser kan måske undgås ved, at medarbejdere bliver placeret i andre job.

De rammebesparelser, der er en del af regionsrådets budgetaftale for 2016, er i alt på omkring 300 millioner kroner. Heraf kommer Aalborg Universitetshospital til at tegne sig for omkring halvdelen.

Jens Ole Skov oplyser, at en væsentlig del af besparelserne bliver klaret ved omlægninger fra indlæggelser til dagbehandling. Det betyder nedlæggelse af et halvt hundrede sengepladser.

20 sengepladser i Hobro

I det tal indgår nedlæggelse af en medicinsk afdeling i Hobro med 20 sengepladser. Det er en besparelse på omkring 12 millioner kroner. Det kan ske, fordi sygehuset i Hobro er blevet en del af Aalborg Universitetshospital.

De ansatte på Aalborg Universitetshospital er netop blevet underrettet om, hvilke spareplaner ledelsen går videre med.

- Vores ledelser har haft en svær opgave. De har skullet finde nogle sparemuligheder. Det er da ikke noget, man er glad for, men jeg vil ikke rette kritikken mod ledelserne. De har haft en bunden opgave, siger Kirsten Højslet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.