Arbejdsmarked

1000 ansatte i fængselsvæsnet bliver ramt af lockout

Kriminalforsorgen har udpeget de ansatte, som bliver ramt i tilfælde af en lockout.

I tilfælde af en storkonflikt vil fængsler og arresthuse også blive ramt af lockout. Cirka 1000 overenskomstansatte risikerer at blive lockoutet. Foto: Scanpix/Ernst Van Norde

I tilfælde af en storkonflikt vil fængsler og arresthuse også blive ramt af lockout. Cirka 1000 overenskomstansatte risikerer at blive lockoutet. Foto: Scanpix/Ernst Van Norde

Normalt forbinder man fængsler med et sted, hvor folk bliver låst inde. Men i tilfælde af en storkonflikt, risikerer folk at blive låst ude, altså lockoutet.


Godt nok er der ikke tale om de indsatte, men de ansatte - for lige som det er tilfældet for andre statslige arbejdspladser, så er der også udsigt til lockout i Kriminalforsorgen, hvis ikke arbejdsmarkedets parter finder hinanden.

Kriminalforsorgen oplyser, at cirka 1000 overenskomstansatte står til at blive lockoutet, hvis det kommer så vidt.

Det drejer sig for eksempel om medarbejdere, der varetager socialfagligt arbejde, undervisning i fængslerne, juridisk sagsbehandling og it-udvikling.

Hovedparten af de ansatte i Kriminalforsorgen - 3000 mænd og kvinder - er tjenestemandsansatte. Det gælder for eksempel fængselsbetjentene. De kan i tilfælde af konflikt hverken strejke eller lockoutes.

Der vil altså være personale i fængsler og arresthuse til at låse indsatte og arrestanter inde, mens de 1000 overenskomstansatte bliver "låst ude".

Ikke alle overenskomstansatte i Kriminalforsorgen vil blive ramt af en eventuel lockout. Kriminalforsorgen har udpeget 500 overenskomstansatte, som skal fritages fra lockout.

Det drejer sig om medarbejdere, som skal sikre, at "de mest kritiske opgaver fortsat kan løses", lyder det i meddelelsen fra Kriminalforsorgen.

Det drejer sig for eksempel om akademikere og kontorpersonale, der er "essentielle for straffuldbyrdelsen", som det hedder i meddelelsen fra Kriminalforsorgen.

Også sundheds- og køkkenpersonale i fængsler og arresthuse får lov til at møde op og passe jobbet i tilfælde af en konflikt.

Kriminalforsorgen oplyser, at der er blevet foretaget konkrete vurderinger på hver enkelt institution af, hvilke opgaver der skal løses. Det drejer sig for eksempel om løsladelse til tiden samt medicin og mad til indsatte.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst