1000 børn mødes på stadion i Aars

Børnepassere fra hele Vesthimmerland til Børnenes Grundlovsdag

Arrangørerne bag Børnenes Grundlovsdag 2015 i Vesthimmerland er på sponsorjagt. Her afleverer afdelingsdirektør Brian Mikkelsen fra Jutlander Bank i Aars et tilskud på 3.000 kroner til Bodil Mikkelsen fra Børnehaven Lillevangen i Aars.  Privatfoto

Arrangørerne bag Børnenes Grundlovsdag 2015 i Vesthimmerland er på sponsorjagt. Her afleverer afdelingsdirektør Brian Mikkelsen fra Jutlander Bank i Aars et tilskud på 3.000 kroner til Bodil Mikkelsen fra Børnehaven Lillevangen i Aars. Privatfoto

AARS:1000 børn samlet på Aars Stadion. Det bliver scenariet torsdag 4. juni - dagen før grundlovsdag. Her inviteres børnepasserne fra hele Vesthimmerland til Børnenes Grundlovsdag.

Fredag 5. juni er som bekendt grundlovsdag i Danmark, men allerede dagen før vil op imod 1000 børn samles på Aars Stadion for at markere Børnenes Grundlovsdag med børnehaverne i Aars som arrangør.

Børnenes Grundlovsdag 2015 afholdes under overskriften: ”Børn har ret til omsorgsfulde og kærlige voksne, beskyttelse og fællesskab”

Alle børn i børnehaver og pasningsordninger i hele Vesthimmerland Kommune er inviteret med til festen, der åbnes med borgmesterlige ord og forsætter med musik, fællesdans, underholdning, leg og hygge.

- Og så skal vi alle sammen synge en sang, som er skrevet specielt til dagen, og som vi alle sammen vil have øvet os på hjemmefra, siger Bodil Mikkelsen, der er leder af Børnehaven Lillevangen i Aars. Hun er en af initiativtagerne til Børnene Grundlovsdag 2015.

Børnenes Grundlovsdag er en 20 år gammel tradition, der har til formål at gøre opmærksom på børns rettigheder. I 2014 var det dog første gang, dagen blev markeret i Vesthimmerland. Dengang stod institutionerne i Løgstør bag, og de samlede 900 deltagere.

- I år kommer der op imod 1000 børn, og det kræver nogle midler at afvikle et så stort arrangement med så mange deltagere; en scene, måske også toiletvogne, forplejning og så videre, siger Bodil Mikkelsen.

Derfor er arrangørerne i disse uger på sponsorjagt, og en af de første til at lade sig fange ind, var afdelingsdirektør Brian Larsen fra Jutlander Bank i Himmerlandsgade i Aars. Forleden kom han forbi Bodil Mikkelsen i Lillevangen med en check fra Jutlander Banks gavefond.

- Det kan vi så håbe på, at andre lader sig inspirere af, konstaterede Bodil Mikkelsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.