Udland

1000 døde efter bygningskollaps i Bangladesh

Redningsfolk finder stadig omkomne efter den værste industrikatastrofe i det fattige land nogensinde.

1000 døde efter bygningskollaps i Bangladesh

Antallet af dødsofre er nu vokset til 1000 efter det fatale bygningskollaps i Bangladesh, oplyser landets hær.

Redningsfolk leder fortsat i ruinerne af den nietagers fabriksbygning, som for mere end to uger siden styrtede sammen sydvest for hovedstaden Dhaka. Flere tusinde mennesker befandt sig inde i bygningen, som blandt andet husede tøjfabrikker.

- Dødstallet står nu på 1000, siger kaptajn Shahnewaz Zakaria, talsmand for hæren, natten til fredag dansk tid.

Tragedien omtales som den værste industriulykke i landet nogensinde og har sat fokus på de elendige sikkerhedsforhold og arbejdsbetingelser i det fattige lands enorme tekstilindustri.

Med en årlig omsætning på cirka 110 milliarder kroner er det verdens næststørste efter den kinesiske. Bangladesh har omkring 4500 tekstilfabrikker, som beskæftiger omkring tre millioner arbejdere.

Der var i dagene inden sammenstyrtningen opstået store sprækker i murværket, men fabrikkens ejere havde beordret de ansatte tilbage til arbejdet, lige inden bygningen kollapsede 24. april.

Politiet har anholdt 12 mennesker, heriblandt ejeren af bygningen. Adskillige tøjfabrikker er også blevet tvangslukket efter stigende bekymring i landet over, at vestlige fabrikanter kunne overveje at flytte deres tøjproduktion til andre lande.

Regeringen i Bangladesh har holdt møder med den internationale arbejdsorganisation (ILO) og aftalt at sætte sikkerheden i højsædet efter ulykken.

Det sker ofte, at bygninger styrter sammen i det fattige land. De fleste bygherrer trodser regeringens regler for sikkerhed i forbindelse med konstruktion af etagebyggeri.

Embedsmænd fra indenrigsministeriet siger, at det var vibrationer fra store generatorer, som var årsagen til sammenstyrtningen, der nu har kostet mindst 1000 mennesker livet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.