Danmark

1000 flybilletter er klar til de uheldige skiturister

Der er allerede forhåndsbooket returbilletter til danskere med forvredne knæ og brækkede krageben.

1000 flybilletter er klar til de uheldige skiturister

Når det gå galt på pisterne i udlandet for de danske skiturister, er både 1000 flybilletter og to "knogle-ekspresser" klar til at transportere de uheldige hjem til Danmark.

Det meddeler assistanceorganisationen SOS International, som booker billetterne i forvejen for at sikre sig, at der er plads på flyene. Og det er lidt flere end sidste år.

- Vi har allerede haft meget travlt denne sæson. Det plejer ellers først at gå løs fra uge seks. Så vi har booket cirka 300 billetter flere i år, end vi gjorde sidste år, siger Dan Petersen, der er manager i SOS International.

Ud over flybilletterne har organisationen sørget for, at tilskadekommende kan blive fløjet hjem med en af "knogle-ekspresserne", som udelukkende har plads til folk med skader.

Det er især arme og ben, som lider, når det går lidt for vildt for sig på pisterne.

- Vi ser flest uheld, hvor ben, knæ, arme og kraveben kommer til skade. Der har heldigvis kørt nogle kampagner om at køre med hjelm, så det er vi blevet meget bedre til, siger Dan Petersen.

Han peger også på, at danskerne generelt er blevet lidt klogere.

- Der er ikke lige så meget sammenblanding af alkohol og ski. Engang var det ikke danskere, hvis ikke de var berusede. Den slår ikke lige så kraftigt igennem, som i de gamle dage.

SOS International er assistanceorganisation for den offentlige rejseforsikring og private forsikringsselskaber. Sidste år transporterede de cirka 1000 danskere hjem og fik indrapporteret 4969 skader.

I år forventer organisationen en lille stigning af skader i forhold til sidste år, men understreger, at det stadig er for tidligt at spå om.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.