Udland

1000 kvinder afvist i Mekka: Ankom uden mænd

Saudi-Arabien har nægtet en stor gruppe nigerianske kvinder adgang til den muslimske pilgrimsfærd hajj.

1000 kvinder afvist i Mekka: Ankom uden mænd

Myndighederne i Saudi-Arabien har sendt 150 nigerianske kvindelige pilgrimme på porten og tilbageholdt yderligere 1000 kvinder. Deres forbrydelse er, at de rejste ind i landet uden at have en mand ved deres side.

Lederen af pilgrimsfærden, Mohammed Bello, fortæller, at de første 150 kvinder, der rejste med samme fly på vej til den såkaldte hajj i Mekka, blev stoppet i lufthaven på grund af en regel om, at en pilgrim skal være ledsaget af en mand.

- Den grimme udvikling fortsatte med de efterfølgende flyvninger ind i kongeriget, fortæller han.

Kvinder i Saudi-Arabien betragtes som umyndige, og derfor kræver myndighederne en tilladelse fra deres værge - far, bror eller ægtemand - til at for eksempel at forlade landet. Det er også forventet, at kvinder altid er ledsaget af en mand.

Den første gruppe kvinder, der blev fløjet tilbage til lufthavnen i nigerianske Kano, var i tårer over behandlingen i Saudi-Arabien.

- Vi fik ikke noget vand at drikke, der var ingen mad til os, og vi sad limet til vores sæder i alle de timer, siger en knust Hajia Amina Musa ved sin hjemkomst.

Nigerias parlament har besluttet at sende en delegation til Saudi-Arabien for at mødes med kongerigets myndigheder om sagen.

Leder af pilgrimssammenslutningen i Kano, Alhaji Laminu Rabi'u, kalder deportationerne "forkastelige".

Der bor omkring 80 millioner muslimer i Nigeria, hvoraf mange har en tilbagelænet tilgang til religion. Selv i de nordlige egne, hvor der praktiseres en mere striks udgave af islam, kan kvinder gå frit omkring uden mandligt selskab.

Alle muslimer, der er i stand til at udføre rejsen, er forpligtet til mindst én gang i deres levetid at deltage i hajj, som udgør af ​​de fem søjler i islam.

I 2011 ankom tre millioner pilgrimme til Mekka.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.