1000 står til at miste dagpenge

Rådmand håber, regeringen og arbejdsmarkedets parter kommer med nogle konkrete initiativer, der kan give flere uddannelsesmuligheder til alle

Op mod 1000 dagpengemodtagere i Aalborg står til at miste deres indtægt næste år. Det viser nye tal fra landets jobcentre.

Op mod 1000 dagpengemodtagere i Aalborg står til at miste deres indtægt næste år. Det viser nye tal fra landets jobcentre.

AALBORG: Helt op til 1000 personer i Aalborg risikerer næste år at miste dagpengene. Det fremgår af en udtalelse, som socialrådmand Mai-Britt Iversen (S) og formand for LO Aalborg Anna Kirsten Olesen netop har udsendt som opsamling på en fælles konference om en lokal handlingsplan for at bekæmpe langtidsledighed.

Alvorlig situation

- Både de store a-kasser og Jobcenter Aalborg har bekræftet for os, at vi står i en meget alvorlig situation, siger Anna Kirsten Olesen.

- Ganske almindelige mennesker vil miste retten til dagpenge. Det er hr. og fru Jensen, der indtil krisen kom i 2008, altid har arbejdet. Det er mennesker, der gerne vil arbejde, men hvor arbejdspladserne er forsvundet. Alle på konferencen er enige om, at det er flere jobs, der skal til. Der er simpelthen forsvundet en masse jobs, eksempelvis sekretærjobs pga. den teknologiske udvikling, industrijobs er forsvundet til udlandet. Vi mangler den vækst, der skal sikre, at de mange ledige kommer i arbejde, forklarer hun.

Mangler kompetenceløft

- Vi har lokalt i Aalborg formået at udvikle vores erhvervsstruktur. Vi har gennem offentlige anlægsarbejder holdt hånden under beskæftigelsen. Men vi står med det dilemma, at mange af dem, der nu går langtidsledige, mangler et ordentligt kompetenceløft for at kunne komme i job. Her taler vi om andet end korte kurser. Vi gør i Aalborg, hvad vi kan ved at lave jobrotation og lignende, men det er langt fra nok. Vi skal have mulighed for at gøre mere, så vi bliver klar til de job, der forhåbentligt snart kommer, og som eventuelt kræver andre kompetencer end dem, vi traditionelt har, påpeger Mai-Britt Iversen.

Mere uddannelse, tak

Hun håber, at regeringen sammen med arbejdsmarkedets parter kommer med nogle konkrete initiativer, der kan give flere uddannelsesmuligheder til alle.

Tæt samarbejde

Fagbevægelsen, a-kasserne og Aalborg Kommune samarbejder tæt for at forebygge, at flere kommer klemme. Blandt via makkerskaber mellem medarbejdere i jobcentret og a-kasserne i forhold til truede ledige, samt en ekstra jobkonsulent-indsats for at få langtidsledige i arbejde. Derudover har der været en særlig indsats i forhold til vejleding af 40 - 55 årige i løntilskud og temadage for ufaglærte unge under 30 år omkring mulighederne for at tage en uddannelse.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Topchef stopper omgående på stor nordjysk virksomhed
Luk