Udland

11-årig bange efter massakre: Tog pistol med i skole

Drengen viftede med det dødbringende våben foran skoleelever i USA, inden han blev anholdt af politiet.

11-årig bange efter massakre: Tog pistol med i skole

En blot 11-årig dreng skabte mandag skræk på en skole i den amerikanske delstat Utah, da han i en frokostpause tog en pistol op af tasken og truede sine klassekammerater.

Drengen havde angiveligt medbragt det farlige håndvåben, fordi han var bekymret for en skolemassakre, som den der rystede byen Newtown i Connecticut for få dage siden. Her blev 20 børn og seks voksne skudt og dræbt.

- Han hævder, at han ville beskytte sig selv og sine venner mod en hændelse, som den i Connecticut, siger Ben Horsley, talsmand for det lokale skoledistrikt.

Klassekammeraterne tilkaldte hurtigt en lærer, som fik konfiskeret pistolen fra den 11-årige og tilkaldt politiet.

- Vores børn fortsætter med at være vores øjne og ører - hjørnestenen i sikkerheden på skolen. Vi har overvågningskameraer, men intet er mere effektivt end børn, der melder om farlig adfærd, siger Ben Horsley.

Drengen er nu sigtet for at have medbragt det dødbringende våben på skolens område og for at have truet sine klassekammerater. Han er også blevet suspenderet fra skolen.

- Episoden lader til at have fundet sted i frokostpausen, mens børnene var ude på en fodboldbane, lyder det fra Ben Horsley.

Pistolen var ikke ladt, men drengen havde også ammunition i skoletasken. Det er dog uklart, om patronerne passede til våbnet.

Episoden fandt sted på West Kearns Elementary School i Salt Lake City-forstaden Kearns i delstaten Utah.

Præsident Barack Obama er efter fredagens skoletragedie i Newtown kommet under pres for at få strammet USA's omdiskuterede våbenlov. Massakren var en af de værste i landets historie.

Blandt andre har New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, forsøgt presse præsidenten til at skride ind over for amerikanernes lette adgang til våben og ammunition.

Obama har i løbet af sit præsidentembede været varsom med at gennemføre nye restriktioner på våbenområdet - blandt andet af frygt for at miste vælgere og på grund af massivt pres fra den amerikanske interesseorganisation National Rifle Association.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.