11 bliver til fire

Sfo’er får færre ledere - puslespil ventes på plads inden længe

Skolechef Carsten Otte. Arkivfoto: Bente Poder

Skolechef Carsten Otte. Arkivfoto: Bente Poder

BRØNDERSLEV:Der er nu endeligt slået fast i både børne- og skoleudvalget og i økonomiudvalget, at man vil reducere kommunens i alt 11 sfo-ledere til fire, hvor der skal være en i hvert af de nye fire skoledistrikter, som træder i kraft til august.

- Vi har besluttet det, og økonomiudvalget har besluttet det, og det har været omkring MED-udvalget, siger Lone Birkmose Lex (V), formand for børne- og skoleudvalget.

Sagen har været drøftet i udvalget før, men der opstod tvivl om en formalitet om, hvem der havde besluttet, at sfo-ledelsen skulle følge den ny skolestruktur. Det skulle på plads, og derfor havnede den i børne- og skoleudvalget igen. Deres beslutning blev, at man ønsker, at besparelsen på ledelse i sfo’erne skal følge de ny skoledistrikter.

- Der er ikke noget nyt, men der var tvivl om proceduren, forklarer Lone Birkmose Lex.

Skal spare 1,5 mio.

Det mindre antal ledere skal give en besparelse på 1,5 mio. kroner - det er en del af budgetaftalen for næste år.

- 1,5 mio. betyder også, at det er en besparelse, det skal man ikke tage fejl af. Så det kan også betyde afskedigelser, siger Lone Birkmose Lex.

Der skal ud over de fire ledere bruges et antal afdelingsledere og koordinatorer.

Puslespil i gang

I praksis er det skolechef Carsten Otte, der har fået til opgave at lægge sfo-puslespillet på en ny måde og som har dialogen med de faglige organisationer.

- Jeg har snakket med alle ledere og har et billede af, hvad de ønsker sig i forhold til fremtiden. Jeg har en forventning om, at der nok ikke går så lang tid, før vi kan skrive et brev til alle medarbejdere og forældre om, hvordan det placerer sig, siger han.

De fire nye sfo-ledere kommer til at blive en del af et ledelsesteam på de skoler, der er i deres distrikt, og de knyttes dermed endnu tættere til skolerne.

- Det hænger sammen med skolereformen, hvor vi netop prøver at se pædagogens rolle tættere ind i skolens daglige virke med understøttende undervisning, bevægelse og trivsel, forklarer Carsten Otte.

En svær øvelse

Han understreger, at rokaden ikke på nogen måde skal ses om en kritik af den måde, sfo’erne bliver ledet på i dag.

- Det er overordnet set et udtryk for, at der skal findes et rationale, og når det så er gjort, så er det min opgave at putte noget faglighed ind i det.

Han betegner det som en svær øvelse at få den ny struktur på plads.

- Mange af vores sfo-ledere har været på stederne i mange år og har løst opgaverne rigtigt godt og fulgt med i alle de forandringer, der har været på sfo’erne. Og lokalt er man rigtig glad for sin sfo-leder. Det har vi forståelse for, siger Carsten Otte, der forventer, at nogle af de 11 ledere, som ikke bliver sfo-ledere fremover, vil blive tilbudt stillinger som koordinatorer og afdelingsledere.

- Det betyder reelt, at de bliver afskediget, og så vil nogle af dem blive tilbudt en ny stilling, forklarer han.

Han arbejder på hurtigst muligt at få det hele til at gå op.

- Jeg er optaget af at få meldt ud hurtigst muligt til både til personale og forældre, hvem der er ansigterne på den ny struktur. Vi er klar over, at det selvfølgelig har betydning i de enkelte sfo’er.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.