11 elever dømt for fraværs-fusk

Mindst otte sager har endnu ikke fået en afslutning i sagen om fraværsfusk på Aalborg Handelsskole

Arkivfoto: Mette Nielsen <i>Mette Nielsen</i>

Arkivfoto: Mette Nielsen Mette Nielsen

AALBORG:De sidste seks elever i sagen om fraværsfusk på Aalborg Handelsskole var torsdag i retten, sigtet for hacking. Fire blev dømt og to nægtede sig skyldige.

Tre elever erkendte sigtelsen og blev idømt syv dages betinget fængsel. De havde ikke selv brugt kodeordet til at logge ind på fraværssystemet, men havde i stedet bedt andre om at gøre det, og dermed blev de dømt for medvirken.

En 19-årig kvinde fik 10 dages betinget fængsel for flere gange at have rettet sit fravær ved at bruge et lærerlogin til elevplan.dk. I retten forklarede hun, at hun havde fået udleveret koden af en ven, og at koden var almindeligt kendt.

- Det var næsten normalt, at nogle brugte den til at rette fravær, sagde hun i retten.

Hvis eleverne ikke selv havde koden til elevplan.dk, så var det enkelt at få en anden til at rette i fraværet. En 17-årig og en 18-årig mand forklarede i retten, at de begge havde været til fredagsbar, hvor de havde mødt en anden elev, der sagde, at han kunne rette fraværet.

Den 18-årige erkendte i retten, at han havde bedt om at få sit fravær reduceret, og blev derfor dømt for medvirken. Den 17-årig derimod nægtede og forklarede, at han troede det hele var en joke.

I alt 19 elever var onsdag og torsdag indkaldt til retsmøder i fraværssagen. 11 blev dømt mellem syv og 20 dages betinget fængsel, og deres sager er dermed slut.

Fem elever nægtede, og deres sager er nu sendt tilbage til anklagemyndigheden, der nu skal vurdere, om der skal rejses tiltale i den domsmandssag.

To sager blev sendt tilbage til anklagemyndigheden uden retsmøde og en enkelt elev udeblev fra rækken af retsmøder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.