Udland

11 er dræbt ved flystyrt i Sydafrika

Et ældre militærfly er styrtet ned i Sydafrikas bjergrige østlige region, angiveligt med et lægehold om bord.

11 er dræbt ved flystyrt i Sydafrika

11 mennesker er omkommet, efter at et militærfly er styrtet ned i den bjergrige østlige del af Sydafrika, oplyser flere medier torsdag.

En ubekræftet rapport taler om, at ofrene er medlemmer af Nelson Mandelas lægehold.

Det militære C-47 Dakota-fly, som styrtede ned sent onsdag, skal have transporteret læger, som var på vej til et rutinemæssigt besøg hos det 94-årige anti-apartheid-ikon i dennes hjemby på landet, skriver nyhedsbureauet EWT.

En militærtalsmand, som nyhedsbureauet AFP har kontaktet, kan hverken bekræfte eller afvise oplysningerne.

- Jeg er blevet informeret om, at vragdele af flyet er blevet fundet. Jeg vil vende tilbage med flere oplysninger på et senere tidspunkt, når jeg får mere at vide fra folk på stedet, siger talsmanden, Xolani Mabanga.

Angiveligt var flyet lettet fra Pretoria for at flyve til Mthatha, en lille lufthavn i den østlige Cape-provins, som ligger tættest på Mandelas landlige hjemstavn i Qunu, hvor modtageren af Nobels fredspris har boet, siden han trak sig tilbage fra det offentlige liv.

Redningshelikoptere er blevet sendt ud til den bjergrige region, efter at flyet var blevet meldt savnet. Men helikopterne blev kaldt tilbage på grund af dårligt vejr.

Landbaserede redningshold er også blevet sendt til stedet.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.