11 mænd anholdt i stor politiaktion mod narko og våben

Som kulmination på en efterforskning om handel med våben og narko har politiet onsdag ransaget 21 steder.

Særlig Efterforskning Øst slog onsdag til i en aktion og anholdt 11 mænd. Syv af dem vil blive krævet varetægtsfængslet. (Arkivfoto)

Særlig Efterforskning Øst slog onsdag til i en aktion og anholdt 11 mænd. Syv af dem vil blive krævet varetægtsfængslet. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Særlig Efterforskning Øst slog onsdag til i en større aktion flere steder på Sjælland i en sag om handel med narko og våben.

11 anholdelser og ransagninger 21 forskellige steder blev det til. 635 gram kokain, 20 kilo hash, ammunition og et større kontantbeløb er blevet beslaglagt.

Det oplyser Københavns Politi, som den særlige efterforskningsafdeling hører under.

De anholdte er mænd i alderen 20 til 51 år. Syv af dem ventes at blive begæret varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør torsdag i Retten i Næstved. De fire andre sigtes for mindre aktiver roller og vil altså ikke blive krævet fængslet.

Anholdelserne sker som kulmination på en længerevarende efterforskning, hvor det er politiets opfattelse, at handlen med våben og narkotika har haft sit udspring i Haslev med en 32-årig mand som bagmand for netværket.

Med udgangspunkt fra adressen i Haslev har der været solgt og distribueret narkotika til de omkringliggende byer, mener politiet. Samme netværk har efter politiets opfattelse indkøbt våben med videresalg til forskellige kriminelle miljøer for øje.

Blandt de 11 anholdte er flere af dem sigtet for at have besiddet og distribueret 2,2 kilo kokain i en periode fra januar til marts 2021.

Ydermere er det politiet opfattelse, at flere af dem i januar 2021 har handlet med våben.

Vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra Særlig Efterforskning Øst fortæller, at der er tale om ganske alvorlig kriminalitet. Han oplyser også, at der stadig er politiarbejde i gang onsdag eftermiddag.

- Ved en virksomhed i Haslev pågår der stadig en omfattende og kompliceret ransagning, som forventes at kunne strække sig over flere døgn, siger han i politiets meddelelse.

Politiet udelukker ikke, at det vil anholde flere i sagen.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.