11 piger og en pyramide af mad

Der dufter at stegte løg men ikke hakkebøffer på Sulsted Skole, hvor 11 piger fra 6. klasse laver grøn mad

Emil Fibiger og Michael Bygballe
Det er den nederste del af kostpyramiden, der er i fokus for skoleeleverne på Sulsted Skole. Frugt er til flere af pigernes overraskelse i midten af pyramiden. På billedet er det fra venstre Mina Sabri, Amy Christensen og Heidi Eriksen.
Skolevæsen 8. november 2011 12:30

Skal vandet være koldt? Skal løgene være brune eller blanke? Spørgsmål er der nok af, når man slipper en sjette klasse løs i køkkenet på Sulsted Skole. Her står den på sund mad fra bunden af kostpyramiden i denne uge. Sammen med 22 skoler fra resten af Nordjylland deltager Sulsted Skole i det årlige madprojekt "Mad eller hvad". Det går i al sin enkelthed ud på at lære børn at lave sund mad i skolen og håbe på, at de tager opskrifterne med hjem til deres forældre.Fri for drenge Pigerne har fået ro fra drengene til at hakke kål, stege løg, og hvad der ellers følger med under madlavningen. Projektet har Sulsted Skole nemlig valgt at gøre kønsopdelt, og det passer pigerne godt. - Der er ingen larm, og vi kan arbejde bedre sammen, når de ikke er her, siger Rikke Møller. Deres lærer Henriette Mogensen giver dem ret. - Vi har haft ressourcer til at dele dem op, og det gør, at begge køn får mere ud af det. De vil jo tit gerne lave forskellige ting, siger hun. Drengene har sløjd, men det bliver deres tur til at stå i køkkenet, og pigernes tur til at stå i værkstedet, når de to hul bytter senere på ugen. Det er Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger, FDB, der leverer opskrifter og råvarer til madprojektet, som 125.000 skolelever deltager i landet over de kommende tre uger.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...