Danmark

12.000 børn sidder fast under fattigdomsgrænsen

Tre gange så mange børn lever i dag i fattigdom i forhold til 2001. Politikerne børn handle nu, lyder det.

12.000 børn sidder fast under fattigdomsgrænsen

12.000 danske børn lever under den nye fattigdomsgrænse. Det svarer til, at antallet af fattige børn i Danmark er tredoblet fra 2001 til 2011, viser de nyeste tal fra Arbejdsbevægelsens Erhvervsråd (AE). Det skriver Politiken.

- Det er en markant stigning, som viser, at der er et reelt fattigdomsproblem i Danmark, siger Sune Sabiers, senioranalytiker i AE-rådet til avisen.

Rådets beregninger er lavet på baggrund af den fattigdomsgrænse, som blev fremlagt i fredags. Ifølge den nye grænse er man fattig, hvis man tre år i træk kun har halvt så mange penge som den gennemsnitlige dansker.

Det giver en relativ fattigdomsgrænse, som i år er lige over 100.000 kroner om året efter skat.

AE-rådets beregningsmetode afviger en smule fra ministeriets, men hvor fattigdomsgrænsen går, er ikke altafgørende, mener informationschef i Frelsens Hær Lars Lydholm, som ikke er overrasket over udviklingen.

- Det passer desværre fuldkommen med vores erfaringer. Der er et stadig stigende behov for hjælp og især i de store byer.

- Jeg er næsten ligeglad, hvor de sætter fattigdomsgrænsen, men jeg håber, at den vil være med til at sætte fokus på problemet, for den er jo uden betydning, hvis ikke politikerne handler på den, siger Lars Lydholm til Politiken.

AE-rådets analyse sammenligner den nye fattigdomsgrænse med såkaldt etårsfattigdom. Her ser man ikke kun på børn, som lever under fattigdomsgrænsen i tre år i træk, men opgør alle børn, som levede under grænsen i 2011. Det gjorde godt 50.000 børn.

Sammenligner man de to grupper over tid, er gruppen af børn, som er ramt af fattigdom i mere end tre år i træk, vokset markant mere end de etårsfattige.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.