Bryggerier

12.000 liter Påsketrold brygges på Skagen Bryghus

SKAGEN:Nogle påstår, at julen varer lige til påske, og det kan der vel være noget om, i hvert fald hvis man er brygmester og direktør for Skagen Bryghus. Her er René Diget Søgaard Sørensen nemlig i fuld gang med at fremstille årets påskebryg, selv om der fortsat er cirka 800 flasker på lager af de i alt 40.000 flasker julebryg, som det lokale bryghus lavede op mod jul. Også ved navngivning af øllene har jul og påske en vis tendens til at hænge sammen. - Vi har kaldt vores juleøl for Klitnissen og den nye påskeøl for Påsketrold, så har vi jo både en nisse og en trold, fastslår direktør og brygmester René Diget Søgaard Sørensen med et glimt i øjet. Der er i alt brygget 12.000 liter Påsketrold på Skagen Bryghus, og de første 16.000 flasker er allerede tappet, mens resten først kommer på flasker om cirka en uge, men det er så også så tidligt, at øllet kan få den nødvendige ro, så den kan blive helt klar i farven. - Påsken falder jo tidligt i år, så bryggen skal allerede være i detailsalget 22. februar. ¿Påsketrolden¿ har en alkoholprocent på seks. Den er brygget på vand, malt, humle og gær. Øllet er pasteuriseret, men ufiltreret, så flaskerne skal derfor opbevares opretstående og øllet skænkes forsigtigt, så bundfaldet bliver tilbage i flasken, forklarer den lokale brygmester.

Breaking
Følg snestormens rasen live - nu fraråder politiet al udkørsel
Luk