Aalborg

12.634 ville gerne se, hvor maden kommer fra

Åbent Landbrug trak søndag mange børnefamilier til gårde rundt omkring i landet

26
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Åbent Landbrug i Serritslev. Foto: Kurt Bering

SERRITSLEV/AALBORG:Omkring 2300 gæstede søndag Smerstedgård ved Serritslev. Landmandsparret Lillian og Henrik Larsen havde inviteret indenfor, fordi de i år var en en del af Åbent Landbrug hvor gårde over hele landet åbner deres hjem og arbejdspladser for alle nysgerrige. Smerstedgård var én ud af i alt ni gårde i Nordjylland, som søndag var en del af det årligt tilbagevendende Åbent Landbrug, som en række aktører indenfor landbruget står bag. De ni nordjyske gårde havde i alt besøg af 12.634 gæster

- Det er første gang vi er med. Folk viser større og større interesse for, hvordan vores dyr har det, hvor maden kommer fra og hvem der producerer den og den dialog vil vi gerne være en del af, så folk tænker over det de putter i munden. Og så kan vi godt lide den her åbenhed omkring landbruget, forklarer Lillian Larsen.

Til hverdag driver landmandsparret to gårde med mælkeproduktion. På Smerstedgård er der 250 køer, der tilsammen giver 6.500 liter mælk om dagen og på markerne dyrkes der græs, majs og korn på i alt 390 hektar. Derudover kunne gæsterne søndag også prøve en lang række aktiviteter, som snobrødsbagning, håndmalkning, en tur i majslabyrint, tage pedaltraktorkørekort, nusse kalve, ponyridning, lege på halmlegeplads og så var der også rigeligt med smagsprøver fra bl.a. Arla og den lokale friskole Nørreådal i Brønderslev.

- Vi kommer næsten hvert år til Åbent landbrug, men i år kunne vi bare hoppe på cyklen, fordi vi selv bor i Serritslev. Det er et fantastisk arrangement, hvor børnene kan se hvor maden kommer fra og hvad man gør ved det og så er det en ekstra god ting, at man får lov til at klappe en ko. Men læringen er det vigtigste synes jeg, siger Stine Goll, Serritslev.

I fotohjulet kan du se fotos fra Åbent Landbrug i henholdsvis Serritslev og Aalborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst