Danmark

12-årig dansker på banen til EM-semifinale

Selvom det danske landshold ikke nåede så langt, skal der alligevel en dansker på banen under EM-semifinale.

12-årig dansker på banen til EM-semifinale

Den 12-årig dreng Mathias Billstrøm fra Korsør får sit livs oplevelse, når den ene af EM's to semifinaler spilles på onsdag.

Mathias Billstrøm har nemlig fået æren af at bære kampbolden ind på banen til den ene af semifinalerne. Det sker foran mere end 100.000 tv-seere og et proppet fodboldstadion. Det skriver sjællandske medier.

- Jeg håber, at jeg kan. Tænk hvis jeg glider, eller sådan noget, siger Mathias Billstrøm til Sjællandske.

Mathias Billstrøm lider af den arvelige sygdom Familiær Adenomatøs Polypose (FAP), der gør, at den ramte har særlig risiko for kræft i tarmene, hvis sygdommen ikke opdages inden og opereres.

Sygdommen kostede Mathias Billstrøms mor livet, og den 12-årige dreng har arvet genet fra hende.

Med på rejsen til fodbold-EM er Mathias Billstrøms far, Kristian Olsen. den 12-årige fodboldfan er ikke i tvivl om, hvem han håber på går videre til semifinalen, når det ikke lykkes for det danske landshold. Så skal det være Portugal.

- Cristiano Ronaldo er min favoritspiller, fordi han er den bedste dribler. Han er bedre end Messi, mener Mathias Billstrøm.

Det er ønskefonden og bilfirmaet Kia, der sammen forærer de to turen til EM i Ukraine. Semifinalen bliver spillet på Donbass Arena i byen Donetsk.

Ønskefonden er en privat organisation, der gennem bidrag fra firmaer og privatpersoner opfylder ønsker for børn og unge mellem tre og 18 år, som bor i Danmark og lider af en uhelbredelig eller livstruende sygdom.

/ritzau/