12-årige Emma Pi vinder børnenes MGP

Den 12-årige Emma Pi vinder børnenes MGP, der løb af stablen i Arena Fyn i Odense lørdag aften

Foto Scanpix

Foto Scanpix

ODENSE:Iført prikket blå tylkjole, guldsko og Harry Potter-briller charmerede 12-årige Emma Pi lørdag aften publikum og sikrede sig nok sms-stemmer til at blive hyldet som vinder af børnenes MGP 2014.

Hendes sang ”Du ser den anden vej” handler om en pige, der prøver at komme i kontakt med en dreng - men han lader som om, at han ikke ser hende.

Med sejren kan Emma Pi se frem til et coachingforløb, hvor hun får mulighed for at udvikle sin musik sammen med professionelle.

Det var et tæt opløb blandt de tre finalister i en tæt pakket Arena Fyn i Odense, men solisten Lærke og gruppen Benedikte K & The Sisters måtte til sidst se sig slået af Emma Pi.

Den 12-årige vinder fra Gentofte blev i løbet af aftenen de danske politikeres darling på de sociale medier. Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) skriver ”Til lykke Emma Pi - super sang, helt rørt” på Twitter.

Partifællen Ida Auken (R) skrev undervejs i showet på Twitter ”Emma Pi, vi er med dig”, og SF’s formand, Pia Olsen Dyhr, der så MGP med familien hjemme i sofaen i Brønshøj, heppede også på Emma Pi.

- Tillykke Emma Pi!! Du er for sej! Alle deltagerne var dygtige, men du skilte dig ud på særlig vis. Så flot!, skriver Pia Olsen Dyhr på Facebook.

For transportminister Magnus Heunicke (S) var der en helt særlig grund til, at han på Facebook opfordrede folk til at stemme på Emma Pi:

- Mødte Emma Pi, den lille pige med den store stemme, for seks år siden på Næstved Sygehus, fordi hendes lillesøster og vores mindste var indlagt nyfødte på samme stue.

- Det blev begyndelsen til et smukt venskab med hele hendes familie - og jeg kan stadig huske, da vi første gang hørte lille Emma synge. Vi var fuldkommen lamslåede. Sikke en stemme i så lille en krop.

Ud over de 10 finalesange gav også popsangeren Christopher et nummer, ligesom sidste års vinder af børnenes MGP, Kristian, optrådte på scenen med vindersangen ”Den første autograf” foran de 5000 publikummer.

Vinderen af de voksnes Melodi Grand Prix, Basim, optrådte også med sin sejrssang ”Cliche love song”, som skal forsvare de danske farver ved Eurovision i København til maj.

Det var skuespiller og musiker Martin Brygmann og DR-vært Sofie Linde, der var værter for aftenens show, og de bidrog også med en optræden i form af deres egen version af den amerikanske popsangerinde Miley Cyrus’ nummer ”Wrecking Ball”.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.