12 fodboldfans omkommer i busulykke i Ecuador

En tragisk ulykke på en motorvej betød søndag aften, at 12 fodboldfans fra Ecuador mistede livet.

Glade fans af den ecuadorianske fodboldklub Barcelona SC ses her juble til en kamp mod brasilianske Fluminense. Søndag mistede 12 af klubbens fans livet i en busulykke. Det var ikke i forbindelse med kampen på billedet.
 Foto: Gregg Newton/arkiv/Ritzau Scanpix

Glade fans af den ecuadorianske fodboldklub Barcelona SC ses her juble til en kamp mod brasilianske Fluminense. Søndag mistede 12 af klubbens fans livet i en busulykke. Det var ikke i forbindelse med kampen på billedet. Foto: Gregg Newton/arkiv/Ritzau Scanpix

En bus fyldt med fodboldfans væltede på en motorvej i Ecuador, og ulykken kostede 12 personer livet.

Ulykken skete søndag, da fans fra den ecuadorianske fodboldklub Barcelona SC skulle hjem efter 1-1-kampen ude mod Deportivo Cuenca.

30 personer kom til skade i forbindelse med ulykken, oplyser politiet, der stadig efterforsker, hvad der skete på motorvejen.

Vidner har forklaret til lokale medier, at bussen forsøgte at overhale andre biler på motorvejen, kort før ulykken skete.

Bussen kørte fra byen Cuenca i det sydlige Ecuador og var på vej mod kystbyen Guayaquil, hvor Barcelona SC, der er landets mest populære klub, holder til.

Bussen kørte tilsyneladende af vejen og væltede rundt, oplyser trafikmyndigheder i Ecuador.

José Francisco Cevallos, der er præsident i Barcelona SC og tidligere landsholdsmålmand for Ecuador, bekræftede mandag dødstallet på Twitter.

- Vi har modtaget nyheden om ulykken med vores fans med stor smerte, skriver José Francisco Cevallos, der også er landets tidligere sportsminister.

Barcelona SC har meddelt, at klubben vil ære de omkomne med en begivenhed på hjemmebane.

Trafikulykker er en af de største årsager til dødsfald i Ecuador.

Ifølge organisationen Justicia Vial dør syv mennesker om dagen på grund af ulykker i trafikken. Omkring 80 mennesker kommer dagligt til skade i trafikken.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.