12 kirker går sammen om kommunikation

Ny fælles platform i Vesthimmerland

Kordegn Kristian Haldrup, Løgstør - ser med forventning frem til den nye konstruktion, der forhåbentlig kan være med til at skabe øget opmærksomhed om de kirkelige arrangementer i hele den gamle Løgstør Kommune. Arkivfoto
Løgstør 24. april 2016 05:22

LØGSTØR: Man kan mere, når man løfter i flok.

Den konklusion er de også nået frem til på Løgstør-egnen, hvor 12 kirker gennem det seneste halve år har arbejdet på at få etableret en ny fælles platform for kirkernes PR-virksomhed og kommunikation.

- Hidtil har vi hovedsageligt brugt kirkebladet, men det udkommer kun tre gange årligt.

- Det indebærer, at vi som hovedregel skal planlægge vore arrangementer mindst fem-seks måneder forud, og det er ikke særlig fleksibelt. Samtidig annoncerer vi stadigvæk for arrangementerne op til de skal afholdes, forklarer kordegn Kristian Haldrup, Løgstør Kirke.

I første omgang var det egentlig kun tanken, at det var de fire kirker i Løgstør-pastorat, der skulle være omfattet af det nye PR-samarbejde, men da flere andre sogne pludselig viste interesse for at få løst deres regnskabsførings-opgaver på kirkekontoret i Løgstør, opstod ideen om en bredere løsning.

Kristian Haldrup lægger ikke skjul på, at det har været en lang proces at finde en konstruktion, som alle menighedsråd i den gamle Løgstør Kommune har kunnet tilslutte sig.

Men efter en del snak frem og tilbage har Vesthimmerlands Provsti nu godkendt en ny stilling med Løgstør Menighedsråd som ansættelsesmyndighed.

- Da jeg blev ansat for fire år siden, var det kun ti procent af arbejdstiden, der var afsat til PR og kommunikation. I praksis har jeg brugt noget mere tid på den opgave, fordi jeg synes, det er så vigtigt, at kirkens aktiviteter er synlige for folk, men nu får vi ansat en ny medarbejder, der hovedsageligt skal beskæftige sig med pr- og kommunikationsarbejde for de 12 kirker. Herunder bl. a. også hjemmesider, sociale medier og en fælles kalender for kirkerne, fremhæver Kristian Haldrup.

De gamle kirkeblade vil efter planen i fremtiden blive erstattet af en ugentlig side i Vesthimmerlands Folkeblad med oplysninger om gudstjenester, arrangementer, koncerter, kontaktpersoner mv. Selv overtager Kristian Haldrup regnskabsføringen for foreløbig seks sogne i området - sideløbende med kirketjenesten i Løgstør Kirke.

- Og vi glæder os på kontoret til at tage imod den nye medarbejder, til de nye udfordringer og de fælles løsninger til gavn for de 12 kirker.

- Det bliver både spændende og godt, forudser Kristian Haldrup.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...