Horne

12 km i bil i stedet for lille gåtur

Borger undrer sig over, at han ikke må stemme tæt på sin bopæl.

Turen går til Lendum - Jørgen Severinsen forstår ikke, hvorfor Hjørring Kommune ikke har delt Hørmested-distriktet, så borgere tæt på Sindal ikke skal stemme i Lendum 12 kilometer væk.Foto: Hans Ravn.

Turen går til Lendum - Jørgen Severinsen forstår ikke, hvorfor Hjørring Kommune ikke har delt Hørmested-distriktet, så borgere tæt på Sindal ikke skal stemme i Lendum 12 kilometer væk.Foto: Hans Ravn.

Jørgen Severinsen bor på Rugvænget i Sindal, og han tænkte ikke nærmere over, at Hørmested Forsamlingshus er et af tre afstemningssteder, som Hjørring Kommune lukker ved det kommende folketingsvalg. - Jeg gik ud fra, at jeg så skulle afgive min stemme i Sindal-Hallen. Det tager ikke ret meget mere end fem minutter at gå derned, siger Jørgen Severinsen. Stor var derfor overraskelsen, da han erfarede, at hele Hørmested-distriktet, som Jørgen Pedersen bor i den absolut yderste del af, nu skal stemme i Lendum Kultur- og Borgerhus, der ligger i en afstand af 12 km. - En ting er, at de lukker et afstemningssted, men at de ikke deler området op, så os der kun har en kilometer til Sindal-Hallen kan stemme der, det fatter jeg simpelthen ikke. Jeg er selv efterlønner med bil, så jeg klarer den nok. Men der bor også mange børnefamilier i kvarteret, der ikke har så meget tid. Og hvad med min genbo med rollatoren?, spørger han. Som de fleste læsere nok allerede har gættet, så er det ikke Hjørring Kommunes grønne klima-task force, der har foreslået, at 12 km i bil er bedre end en gåtur på fem minutter. Forslaget stammet fra sekretariatsleder Hans Paludan, og det blev vedtaget af byrådet i maj sidste år. - Det er måske ikke fantastisk smart, erkender Hans Paludan. - Måske skal vi justere det, men det er for kaotisk at gøre nu. Valgkortene er ved at blive trykt, siger han. Hans Paludan peger på, at unge som ældre har mulighed for at brevstemme på Sindal Bibliotek, hvis det virker uoverkommeligt at skulle afgive sin stemme i Lendum. Der er også mulighed for at henvende sig til Borgerservice, hvis man vil afgive stemmen i eget hjem. Borgmester Arne Boelt (S) er ikke meget for at ændre på reglerne: - Men lige omkring Rugvænget vil jeg dog ikke afvise, at vi kan kigge på det igen. Jeg frygter dog, at det kan starte en lavine af krav om ændringer andre steder.