Udland

12 personer fra FN-systemet dræbt i Sydsudan

Bagholdsangreb koster syv civile FN-ansatte og fem FN-soldater livet i Sydsudan.

12 personer fra FN-systemet dræbt i Sydsudan

Mindst syv civile FN-arbejdere og fem FN-soldater er blevet dræbt i Sydsudan, oplyser FN-kilder.

- I en erklæring hedder det, at både civile FN-ansatte og FN-soldater fra den fredsbevarende styrke i Sydsudan, Unmiss, er blevet dræbt af ukendte gerningsmænd. En række FN-soldater blev såret ved angrebet.

FN's særlige udsending, Hilde Frafjord Johnson, fordømmer angrebet på det stærkeste.

En ikke navngivet FN-kilde siger, at syv eller otte civile blev skudt og dræbt. Tidligere var fem indiske soldater fra FN-styrken meldt dræbt.

En talsmand for hæren, Philip Aguer, bekræfter, at en FN-konvoj blev dræbt nær den øde beliggende by Gumuruk, men han har ingen yderligere oplysninger.

Drabene skete i delstaten Jonglei, som er præget af etniske konflikter og vold. Over 150 mennesker blev dræbt i sidste måned i Jonglei under kampe mellem Sydsudans hær og en oprørsbevægelse under ledelse af en lokal krigsherre, David Yau Yau.

De indiske soldater eskorterede en FN-kolonne gennem Jonglei-distriktet, da de blev overfaldet af oprørere, oplyser det indiske udenrigsministerium.

Sudans præsident, Omar al-Bashir, vil fredag besøge Sydsudan med håbet om, at det vil mindske spændingerne mellem de to nabolande, som har kæmpet mange hårde og blodige kampe langs deres fælles grænse.

Besøget vil være Bashirs første, siden Sydsudan skrev under på sin uafhængighedserklæring 9. juli 2011, hvor han var til stede ved ceremonien.

I starten af april meddelte Omar al-Bashir, at han ville frigive alle politiske fanger i landet. Dette var angiveligt ligeledes med henblik på at tø det kolde forhold til Sydsudan lidt op.

Siden Sydsudan løsrev sig fra Sudan har forholdet mellem de to lande været anstrengt på grund af tvister om grænsedragninger og spørgsmålet om fordelinger af olieindtægter. Sydsudan producerer 350.000 tønder olie om dagen.

De stridende parter er endelig enige om en detaljeret tidsplan, der skal forbedre forholdet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.