Udland

1200 brandfolk bekæmper flammer i USA

92.000 hektarer er foreløbig brændt væk i New Mexico under de mest ødelæggende skovbrande nogensinde i staten.

1200 brandfolk bekæmper flammer i USA

Over 1200 brandfolk kæmper for tiden med de værste skovbrande nogensinde i den amerikanske delstat New Mexico.

Branden har indtil videre slugt 92.000 hektarer af området omkring Whitewater Baldy, og blot 15 procent af flammerne er under kontrol. Der bliver dog gjort "betydelige fremskridt" i slukningsarbejdet, oplyser myndighederne.

Meteorologerne har varslet tordenvejr de kommende dage for den sydvestlige del af New Mexico, og det kan få skovbrandene til at sprede sig. Ilden begyndte under et lynnedslag den 16. maj.

Kraftig røg har tvunget beboere i området til at holde sig indenfor, rapporterer lokale medier. Ilden er vanskelig at få under kontrol, da den hærger i et terræn med mange bjerge og kløfter. Derfor er der tilkaldt specielle folk til slukningsarbejdet.

Brandmandskabet gør blandt andet brug af personer, som bliver firet ned fra helikoptere i fjerntliggende områder for at slukke flammerne. 1257 personer er en del af slukningsarbejdet, hvor 64 brandbiler og 10 helikoptere er stillet til rådighed.

Omfanget af skovbrandene i New Mexico har for længst overgået sidste års rekordstore flammehav i regionen, hvor cirka 63.000 hektarer blev opslugt af ilden.

/ritzau/AFP