Udland

13 fanger dræbt i tyrkisk fængselsbrand

Indsatte satte ild til tæpper og senge efter et slagsmål i en celle i et stort fængsel i Tyrkiet.

13 fanger dræbt i tyrkisk fængselsbrand

Mindst 13 fanger har sent lørdag aften mistet livet, efter en brand brød ud under uroligheder i et tyrkisk fængsel. Det skriver det tyrkiske nyhedsbureau Anatolia.

De dræbte døde alle af røgforgiftning, og yderligere fem fanger er blevet indlagt efter branden i fængslet i Sanliurfa, som ligger i den sydøstlige del af Tyrkiet.

Flammerne opstod, da indsatte satte ild til tæpper og senge i en celle, hvor 18 personer befandt sig. Ilden blev dog slukket, inden den kunne sprede sig til resten af fængslet, hvor omkring 1000 fanger sidder inde.

Den tyrkiske premierminister, Recep Tayyip Erdogan, siger, at de indsatte antændte cellen efter et slagsmål blandt de 18 fanger.

- Jeg blev også orienteret om, at forholdene i cellen slet ikke var egnet til så mange indsatte, siger han.

Fangerne har muligvis sat ild til cellen i protest mod de ringe fængselsforhold og manglende aircondition, oplyser NTV News på baggrund af kilder i fængslet.

Branden fik store skarer af mennesker til at samle sig uden for fængselsmurene - blandt andre familiemedlemmer til de indsatte.

Politiet blokerede vejene omkring fængslet for at forhindre kaos, og politistyrkerne brugte peberspray mod flere i menneskemængden, som krævede at blive underrettet om identiteten på de dræbte fanger.

/ritzau/AFP