138 skattesnydere har meldt sig selv

138 danskere har benyttet regeringens skatteamnesti og meddelt Skat om skjulte formuer i udlandet.

138 skattesnydere har meldt sig selv

Det skatteamnesti, der begyndte 1. juli sidste år og udløber i dag ved midnat, har ikke været noget tilløbsstykke for skattesky spekulanter og storsvindlere. Det skriver Politiken søndag.

Ifølge Skatteministeriets seneste tal har 138 danskere taget imod tilbuddet om at undgå fængselsstraf, hvis de fortæller Skat om skjulte formuer i udlandet.

Og selv om antallet af henvendelser er steget kraftigt de seneste dage frem mod amnestiets udløb, vurderer ministeriet, at man næppe kommer over 200 snydere.

Til sammenligning har den svenske skatteamnesti alene i de første seks måneder af 2013 fået omkring 1.200 skattesnydere til at melde sig selv.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er dog fortrøstningsfuld:

- Om ordningen har været en succes, handler mindst lige så meget om, hvor stort et beløb der kommer i statskassen. Og her er forventningen med det billede, vi har nu, faktisk, at vi taler om et meget betydeligt beløb, siger skatteministeren til Politiken.

Og noget tyder på, at ministeren får ret.

Ifølge Politikens oplysninger er der nemlig i kredsen af skattespekulanter, der har meldt sig selv, en lille håndfuld danskere, der har skjult så enorme værdier i udlandet, at skatteregningen i hver enkelt sag løber op i betydelige 9-cifrede beløb.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.