14-årig ryster af nerver før US Open

Andy Zhang er som 14-årig formentlig den yngste nogensinde i US Open, og kineseren var nervøs før start.

14-årig ryster af nerver før US Open

Der var hængekæbe og store øjne, da 14-årige Andy Zhang gik ind til sit første pressemøde før golfturneringen US Open.

Den hongkongfødte golfspiller er den yngste spiller i turneringen - i hvert fald siden Anden Verdenskrig - men formentlig siden den første udgave i 1895.

- Jeg ryster lidt lige nu, mens jeg sidder her. Jeg hørte, at Jack Nicklaus sad i denne stol her til morgen. Så jeg skal lige vænne mig til det, siger Andy Zhang.

Zhang fik først mandag beskeden om, at han skulle gøre sig klar til sin debut i US Open, efter der var kommet afbud på grund af skader og øvrige justeringer på deltagerlisten.

Den unge kineser slår aldersrekorden fra 2006, da den 15-årige Tadd Fujikawa fra Hawaii var med. Og den rekord havde kineseren ikke troet, at han kunne slå.

- Jeg havde aldrig drømt om, at jeg kunne være med her så tidligt, siger Zhang, som indrømmede at have overvejelser om, hvorvidt han kunne bede Tiger Woods om en autograf:

- Og så kom jeg her, og alle kender mig af en eller anden grund. Og nu skriver jeg selv autografer!

Tirsdag morgen mødte han så Tiger Woods på driving range.

- Jeg så op, og der gik Tiger. Jeg blev rigtig spændt, og han kom faktisk over for at give mig hånden, og jeg blev helt overvældet: Wow, jeg har lige trykket Tigers hånd, siger Andy Zhang.

/ritzau/AFP