14 mennesker er kvæstet i lejlighedseksplosion i Antwerpen

Redningsarbejdere arbejder tirsdag morgen fortsat på at redde et par og dets barn ud fra murbrokkerne.

En formodet gaseksplosion i Antwerpen mandag aften har ødelagt tre ejendomme med lejligheder midt i byens studiekvarter. Foto: Scanpix/Dirk Waem

En formodet gaseksplosion i Antwerpen mandag aften har ødelagt tre ejendomme med lejligheder midt i byens studiekvarter. Foto: Scanpix/Dirk Waem

14 mennesker er kommet til skade, efter at en formodet gaseksplosion mandag aften fik flere bygninger til at kollapse i centrum af den belgiske by Antwerpen.


Fem af ofrene har pådraget sig alvorlige skader, mens én person er i kritisk tilstand.

Det oplyser lokale myndigheder.

Eksplosionen, der fandt sted kort efter klokken 21.30, ødelagde tre ejendomme med lejligheder midt i byens studiekvarter i området Paardenmarkt tæt på byens universitet. Mange nabobygninger blev også beskadigede.

Redningsarbejdere har tidligt tirsdag morgen reddet syv mennesker ud fra murbrokkerne med hjælp af blandt andet hunde.

Tidligt tirsdag morgen arbejder de fortsat på at hente et par og dets barn ud fra ruinerne. Redningsarbejdere har været i kontakt med de tre i flere timer.

Polititalsmand Wouter Bruyns siger, at selv om der ikke er grund til at tro, at flere ofre stadig skulle ligge begravet under murbrokkerne, så kan det ikke fuldstændigt udelukkes.

Det står endnu ikke klart, hvad der er årsag til eksplosionen, men på Twitter afviser belgisk politi, at der er tale om terror.

Imens rapporterer den lokale tv-station RTBF, at eksplosionen sandsynligvis skyldes en gaslækage.

Billeder fra stedet viser tre bygninger, der næsten har fået revet hele deres facade af under eksplosionen.

Flere medier rapporterer, at den formodede gaseksplosion skete i et italiensk pizzeria i stueetagen i en af bygningerne.

/ritzau/dpa

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.