15-årig anholdt for it-angreb på KL

Politiet har sigtet en dreng på 15 år for it-angrebet på KL's hjemmeside. Angrebet lagde siden ned.

15-årig anholdt for it-angreb på KL

En 15-årig dreng fra Nykøbing Falster er anholdt for it-angreb mod Kommunernes Landsforenings hjemmeside på grund af lærerlockout, oplyser politiet.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har sigtet den 15-årige for angrebet på netsiden, "efter at han i sidste uge sammen med andre personer satte et it-angreb på Kommunernes Landsforenings hjemmeside i værk", oplyser politiet.

Politiet har beslaglagt den sigtedes computerudstyr, der nu skal undersøges nærmere.

- Den sigtede har ligeledes erkendt, at han står bag en video fra Anonymous lagt på You Tube, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Angrebet medførte et kortvarigt nedbrud på hjemmesiden mandag og tirsdag i sidste uge, efter angrebet blev varslet i en video på You Tube.

I videoen henviser hackerne til den aktuelle lærerlockout som årsag til angrebet.

- Det er ikke acceptabelt at lockoute lærerne. De har ikke engang haft mulighed for at forhandle, siger en mekanisk stemme blandt andet i videoen.

Eksperter tvivler dog på, om det rent faktisk er Anonymous, der vitterligt vil bruge kræfter på en dansk arbejdskonflikt.

Anonymous er nettets måske mest kendte hackergruppering. Der er ikke tale om en enkeltstående gruppe, men om et større netværk, hvor kun få af medlemmerne kender hinanden.

Kontakten skabes på forskellige fora på nettet, hvorfra de målrettede angreb også sættes i gang. Anonymous blev første gang kendt i offentligheden efter et angreb på Scientology-kirkens hjemmeside i 2008.

Siden er det lykkedes hackerne at lægge en lang række hjemmesider ned. Anonymous går primært efter dem, der søger at begrænse friheden på internet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.