15-årig får fængselsdom for bippende taske i lufthavn

Personalet i lufthavnen blev skræmt, da dreng med bippende taske ville lave video til YouTube.

En 15-årig dreng fra Norge kan ikke sætte sine ben lovligt i Danmark i de næste seks år, fordi han tidligere denne måned skræmte personalet i Københavns Lufthavn, da han ville lave en - i sin egen optik - uskyldig drengestreg.

Onsdag har Københavns Byret idømt drengen en straf på 30 dages fængsel, og derudover er han blevet udvist af Danmark og må ikke vende tilbage i seks år.

Drengen er dømt for at have henvendt sig til en medarbejder ved indtjekningsskranken med en taske, som udsendte bip-lyde.

Ved episoden, som fandt sted 12. august, sagde drengen noget i retning af: "Sorry, I have to do this." Det fik personalet til at frygte, at der var tale om en bombe, og politiet blev tilkaldt.

Drengen blev efterfølgende varetægtsfængslet, og ved grundlovsforhøret 13. august fortalte han i retten, at der udelukkende var tale om en drengestreg.

En kammerat filmede episoden på en mobiltelefon, og det var meningen, at optrinnet skulle lægges ud på YouTube i håb om at få så mange seere, at det kunne kaste en skilling af sig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.