Fjerritslev

15-årig gæst fra Down Under

Fjerritslev Skoles internationale klasse har haft besøg af 15-årige Mia Stubington

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Plejefamilien Bjarne og Pia Pedersen med børnene Marcus, Madicken, Malou og den nu 15-årige Mia Stubington fra Australien.

FJERRITSLEV:Fjerritslev Skole har haft stor glæde af at have den 15-årige australier Mia Stubington til at gå i den internationale klasse.

Mia kom som 14-årige til skolen i Fjerritslev direkte fra en skole i Sydney - Australien. I 10 måneder har hun boet hos forskellige værtsfamilier i Fjerritslev.

- Jeg har fået mange rigtig gode venner, og det har været en stor fornøjelse at opleve danskernes venlighed. Og så har jeg for resten fået en ny livret - danske frikadeller. Vejret her i Danmark er også bedre for mig end i Australien, så jeg overvejer virkelig at læse videre om nogle år, her, siger Mia Stubington.

Hun overvejer at læse jura eller studere noget inden for design.

- Det har været helt utroligt dejligt at have hende på skolen, fortæller Tina Gyldenløve-Lyebalk, som er klasselærer og koordinator for den internationale klasse på Fjerritslev Skole.

- De danske elever bliver bedre til engelsk, for de skal også gøre sig forståelige over for Mia, og det er fantastisk at opleve en på 14 år og helt fra Australien kan klare sig så fint her.

n. Opholdet for Mia Stubington er kommet i stand ved en dansk organisation My Education, som sender unge ud til store dele af verdenen. Den danske repræsentant i Fjerritslev er Birgit Christensen og hun har været utrolig glad for forløbet med Mia.

- Vores mission er at fremme unges kulturelle og sproglige forståelse samt at styrke deres faglig kompetencer til deres fortsatte uddannelsesforløb når de kommer rundt i verdenen, fortæller Birgit Christensen. For øjeblikket er der også en elev fra Italien, som går i skole i Fjerritslev.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.