15-årig pige sigtet for stort kup hos sin bedstefar

Stjal værdier for 800.000 kr. på Strandvejen

Arkivfoto
Tyverier 1. marts 2013 08:23

HELSINGØR: En pige, som lige er nået op over den kriminelle lavalder, er sigtet for at have været med til at begå et groft indbrud i hendes bedstefars hjem på Strandvejen i Espergærde, skriver Helsingør Dagblad.

Den 15-årige pige er en af i alt 10 unge, som deltog i kuppet, hvor de under flere besøg i den ferieforladte villa til sidst fik held til at skære pengeskabet op og tømme det for kontanter og smykker til en samlet værdi af 800.000 kroner.

Det skete i dagene fra 6. til den 10. februar. Hvorfra gerningsmændene vidste, at der stod et pengeskab i huset med så store værdier, er uvist.

Fældet af DNA-spor

De unge er på grund af indbruddets grovhed og udbyttets størrelse sigtet for overtrædelse af paragraf 286 - den grove indbrudsparagraf, der kan give op til seks års fængsel.

Politiet har gennemført en hurtig opklaring af kuppet. Sandsynligvis fordi de unge, hvoraf flere er gammelkendte kriminelle fra Helsingør og Espergærde, efterlod skærebrænderudstyret med brugbare dna-spor på gerningsstedet, skriver avisen.

Foreløbig er to sigtet og fem varetægtsfængslet for indbruddet, og torsdag blev den sjette fængslingskendelse i sagen afsagt.

Der var tale om en 20-årig mand fra Helsingør, som nægter sig skyldig. Han blev fængslet til 15. marts på begrundet mistanke, men han nægtede i øvrigt at udtale sig under grundlovsforhøret.

Også dette forhør blev holdt for lukkede døre, fordi der stadig er to gerningsmænd på fri fod.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...