15 bandemedlemmer bag tremmer i sag om brutalt overfald

To mænd, der allerede var fængslet in absentia, er blevet anholdt og fængslet. I alt 19 er sigtet i sagen.

KØBENHAVN:To mænd på 24 og 25 år er onsdag blevet varetægtsfængslet i tre uger for et brutalt overfald i en københavnsk frisørsalon.

Dermed sidder i alt 15 personer varetægtsfængslet i sagen.

De to mænd, der onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i København, var i forvejen varetægtsfængslet in absentia - altså uden selv at være til stede.

Nu er det så lykkedes politiet at anholde dem og få dem indsat i en arrest. Politiet leder efter yderligere fire mænd, der er blevet fængslet in absentia, så det samlede antal sigtede i sagen er oppe på 19.

Foruden grov vold lyder sigtelsen på frihedsberøvelse.

I omkring et kvarters tid blev offeret om eftermiddagen den 16. september tilbageholdt i frisørsalonen på Nørrebrogade. Her blev han overdænget med spark og slag fra både knyttede næver og slagvåben.

Desuden blev han stukket flere gange i hovedet og på kroppen.

Politiet har tidligere oplyst, at overfaldet skete som en del af en bandekonflikt, og det fremgår da også af sigtelsen mod de to, som blev fængslet onsdag.

Det vil sige, at straffen kan stige til det dobbelte af den normale straf, hvis de kendes skyldige, når sagen kommer for retten.

I sensommeren og det tidlige efterår var der flere overfald og skyderier i københavnsområdet.

Politiet har tidligere fortalt, at det skyldtes, at en bande er blevet opdelt i to nye grupperinger. Ifølge Ritzaus oplysninger er der tale om banden Brothas, der udspringer fra bebyggelsen Mjølnerparken på Ydre Nørrebro.

/ritzau/