15 elever på sygehuset efter at have drukket kølervæske

Elever fra en 6. klasse i Horsens er bragt til sygehuset efter at have drukket slushice med kølervæske.

Elever fra 6. klasse på Horsens Byskole afdeling Kildegade er bragt til behandling på sygehuse i Kolding, Viborg og Skejby, efter at de i en time i skolen drak slushice med kølervæske. Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix

Elever fra 6. klasse på Horsens Byskole afdeling Kildegade er bragt til behandling på sygehuse i Kolding, Viborg og Skejby, efter at de i en time i skolen drak slushice med kølervæske. Foto: Mads Dalegaard/Ritzau Scanpix

15 elever fra en 6. klasse på Horsens Byskole er ved en fejl kommet til at drikke kølervæske. Det oplyser Sydøstjyllands Politi.

Eleverne er bragt til tre forskellige sygehuse til behandling.

Ifølge Sydøstjyllands Politi skete indtagelsen af kølervæske ved en forveksling.

Direktør for uddannelse og arbejdsmarked i Horsens Kommune Tanja Nyborg fortæller, at eleverne indtog kølervæsken, da den var blandet op i saftevand eller slushice, som børnene fik serveret i dagens sidste lektion.

- Det er en forfærdelig hændelse, og politiet er i gang med at undersøge de tekniske detaljer omkring, hvad der er sket.

- Det bliver opdaget, da et barn siger, at saften smager mærkeligt, og så reagerer personalet med det samme. De stopper selvfølgelig med at skænke saften ud, siger til børnene, at de ikke må drikke det, og ringer 112, siger hun.

Tanja Nyborg fortæller, at det var en forælder, der havde lavet slushice eller saftevand til eleverne. Forælderen har forklaret, at hun i den forbindelse tog fejl af en dunk med koncentrat til slushice og en dunk med kølervæske.

- Som det forlyder, er det et uheld. Det er en forælder, der har taget fejl af to dunke, der må have set ens ud. Det er blandet op, så børnene har ikke drukket kølervæsken i koncentreret form, siger Tanja Nyborg.

De 15 børn er kørt til behandling og observation på sygehuse i Kolding, Viborg og Skejby. Politiet har ikke oplysninger om børnenes tilstand, men Horsens Kommune har fået en melding fra ét af sygehusene.

- Vi har hørt fra Viborg Sygehus, at børnene har det godt. Vi har ikke hørt noget endnu fra de andre sygehuse, siger Tanja Nyborg tidligt torsdag aften.

Forældrene til de berørte børn er alle blevet kontaktet, men opfordres alligevel til at følge med på kommunens og skolens sædvanlige kommunikationslinjer.

Hændelsen skete på Horsens Byskoles afdeling Kildegade. Fredag klokken 14 afholder skolen et møde for de berørte forældre.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 13.14 og har siden været til stede på skolen for at undersøge omstændighederne omkring hændelsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.