Flyulykker

150 frygtes omkommet ved flystyrt i Nigeria

Flyet styrtede ned i et boligkvarter i storbyen Lagos

150 frygtes omkommet ved flystyrt i Nigeria. Foto: Scanpix

150 frygtes omkommet ved flystyrt i Nigeria. Foto: Scanpix

LAGOS:Cirka 150 mennesker frygtes omkommet ved et flystyrt i Nigerias største by Lagos søndag eftermiddag.Flyet styrtede ned i et boligområde ikke langt fra lufthavnen, oplyser lokale luftfartsmyndigheder. Tyk røg og flammer steg op fra ulykkesstedet, efter at flyet ramte el-ledninger og et toetagers hus.

Tvivler på overlevende

- Jeg tror ikke, der er overlevende, siger Harold Demuren, chef for Nigerias Civile Luftfartsmyndigheder.Det er uklart, om der er omkomne i de ramte bygninger, men redningsmandskab er i gang med at gennemsøge vraget og de ødelagte bygninger. Flyet var på vej til Lagos, der er Nigerias finansielle centrum, fra hovedstaden Abuja, oplyser lufthavnskilder.

Tæt befolket område

Der er modstridende oplysninger om antallet af passagerer og besætningsmedlemmer. Tallet svinger mellem 147 og 153.Flyet tilhører det lokale privatejede selskab Dana Air, der betragtes som en af få relative sikre flyselskaber i Nigeria. Selskabet har daglige flyvninger til en række større byer i det vestafrikanske land. Flyet styrtede ned i udkanten Lagos i bydelen Agege, der er et tætbefolket beboelsesområde i Lagos. - Flyet larmede meget og fløj lavt i fem minutter, inden det styrtede ned, siger en lokal beboer.

Stort flammehav

Øjenvidner siger, at det eksploderede i et flammehav, da det ramte bygninger. Brandmandskab er ved at slukke ilden i flyet og i de ramte bygninger, og flere lig er hentet ud af ruinerne.Årsagen til ulykken er søndag aften endnu ukendt. Der var overskyet, mens ellers roligt vejr, da ulykken skete. Flysikkerheden i Nigeria er, som i mange andre afrikanske lande, ringe, selv om der de senere år er sket forbedringer. /ritzau/AFP/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.