153 børn på sygehuset efter pillefund i daginstitution

Leder i daginstitution fandt piller på badeværelset og slog alarm. 153 børn blev kørt til undersøgelse.

HORSENS:153 børn blev onsdag aften kørt til undersøgelse på tre sygehuse i Horsens, Vejle og Skejby efter fund af et panodil-hylster i en daginstitution i Horsens.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Pillerne blev fundet på badeværelset i daginstitutionen. Der er ingen forklaring på, hvordan hylsteret er havnet der, men det var lederen af børnehaven, som fandt det og slog alarm klokken 15 onsdag.

Hylsteret indeholdt få piller.

Derefter orienterede ledelsen forældrene til de i alt 220 børn i daginstitutionen.

Sygehusene sørgede angiveligt for at indkalde ekstra personale, så man hurtigt kunne tage blodprøver af alle børnene.

- Ingen af børnene havde symptomer. Det er nogle børn, der har været lidt længere oppe i aftes, end de plejer, men de har det heldigvis godt alle sammen, siger daginstitutionens leder, Betina Brounbjerg Martinussen, til Horsens Folkeblad.

Et barn havde slikket på en af pillerne, men afleveret den til en voksen, fordi "den ikke smagte godt", skriver Horsens Folkeblad.

Orienteringsmailen til forældrene blev sendt klokken 18 onsdag. Klokken 21 modtog forældrene dog endnu en mail, og her var tonen skærpet betragteligt.

I den lød en kraftig anbefaling om, at forældrene tog børnene med på sygehuset, så det kunne blive afklaret, om nogle af børnene havde spist pillerne.

Lederen koordinerede i samarbejde med embedslægen og akutberedskabet opgaven med at dirigere forældrene rundt til tre forskellige sygehuse, skriver Horsens Folkeblad.

Lederen fortæller, at pillerne ikke stammer fra personalet, men forældre og bedsteforældre kommer naturligvis forbi daginstitutionen, ligesom den i øjeblikket har arbejdende håndværkere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.