Hele landet

16.200 sommerbabyer på vej

Landets fødeafdelinger gør sig klar til en usædvanligt stor stigning i antallet af fødsler denne sommer

Arkivfoto: Colourbox

Arkivfoto: Colourbox

HELE LANDET: Sommeren bliver fyldt med struttende maver.

Sædvanligvis er netop denne årstid højsæson for fødsler. Men i 2016 ser antallet af børn ud til at stige mere end normalt, skriver Politiken.

På landsplan vil der i juni, juli og august komme over 1200 flere børn til verden, end der gjorde i de samme måneder sidste år. Det giver over 16.200 sommerbabyer i 2016.

Det viser en undersøgelse foretaget af Politiken Research, som har indhentet fødselsprognoser baseret på terminsdato fra samtlige landets 21 fødeafdelinger.

En af de fødeafdelinger, der oplever en markant stigning i fødsler, er afdelingen Herning/Holstebro under Hospitalsenheden Vest.

Her forventes 14 procent flere babyer i sommermånederne i år sammenlignet med sidste år. Alene i august er der en stigning på knap 25 procent.

Helt vildt

- Jeg har aldrig oplevet et lignende boom i min tid som jordemor. Normalt er der flere fødsler om sommeren end om vinteren, men en så stor stigning er helt vildt, siger chefjordemoder Ann Fogsgaard, der har været jordemor i 33 år, til Politiken.

Den nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at der i årets første kvartal er blevet født knap 1000 flere babyer, end der blev født i samme kvartal sidste år.

Hvis udviklingen fortsætter året ud, hvad meget altså tyder på, rammer vi over 60.000 fødsler for første gang i flere år.

Stigningen kommer efter et lavpunkt i nyere tid, hvor Danmark med 55.873 nyfødte i 2013 var nede på det laveste fødselstal siden 1987.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.