16-årig datter findes skyldig i drab på sin mor

Retten i Hjørring følger anklageren og finder datter og hendes ven skyldig i drab på pigens mor i Kvissel.

En 16-årig pige og hendes ven - en 29-årig mand - er ved Retten i Hjørring torsdag fundet skyldige i at have dræbt pigens mor sidste år.

Retten fandt, at de to tiltalte i fællesskab dræbte moderen med adskillige knivstik i brystet, mens moren lå i sin seng og sov. Ved obduktionen fandt man en stor mængde sovemedicin i morens blod, som datteren skulle have givet hende.

Forbrydelsen skete sidst på aftenen 8. oktober i fjor. Dengang var datteren 15 år.

Både pige og hendes ven tog tilsyneladende afgørelsen med ro. Begge rejste sig høfligt op og gik hen til hver sin forsvarsadvokat for så at blive eskorteret ud.

- Sådan er det. Det var en enig ret, og de kom til den konklusion. Det må vi så tage til efterretning, sagde Aksel Groth, pigens forsvarsadvokat efterfølgende.

Han regner dog med en lav straf til pigen, når der er strafudmåling mandag. De vil derefter overveje, om sagens skal ankes.

- Det spiller jo i høj grad en rolle i strafudmålingen, at hun kun var 15 år på gerningstidspunktet, og derfor bliver det, hvis man kan tale om det, en relativt mild dom, hun får.

Dommeren og et enigt nævningeting begrunder blandt andet afgørelsen med, at den dengang 15-årige pige i et 112-opkald foregav at give moren hjertemassage i morens soveværelse på første sal.

- Please skynd jer, please skynd jer. Der er blod over det hele. Det er blod ud over det hele, sagde den grædende pige i telefonen. I virkeligheden befandt hun sig i husets atelier i stueetagen.

Ydermere lagde retten vægt på, at de to under tidligere afhøringer og i retten har afgivet skiftende og til tider utroværdige forklaringer.

Manden har tre gange tidligere erkendt og detaljeret beskrevet drabet på kvinden. Retten tilsidesatte derfor de to tiltaltes forklaringer under retssag og lænede sig i stedet op af den 29-åriges tidligere forklaringer, der kom kort efter drabet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.