16-årig: Jeg løj for at beskytte mig selv

Drabstiltalt datter har ændret forklaring i Kvissel-sag - hun løj i byretten, fordi hun var bange for medtiltalt, siger hun

Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

KVISSEL:Forklaringen i byretten var løgn.

Sådan indledte den 16-årige pige, der er tiltalt for drabet på sin egen mor i Kvissel i oktober 2014, sin forklaring i ankesagen i landsretten.

Pigen nægter at have dræbt sin mor, men hun har hele tiden vidst, at det var den 29-årige medtiltalte, der gjorde det - også selvom hun ikke har sagt det direkte i byretten, forklarede hun.

- Jeg løj i byretten, fordi jeg var bange for ham (den 29-årige, red.). Jeg var bange for, at hvis jeg fortalte sandheden, så ville han gøre mig noget, sagde hun.

- Jeg troede ikke, at jeg ville blive dømt i byretten for noget, jeg ikke har gjort. Jeg vil ikke tage straffen for ham (den 29-årige), og derfor lægger jeg sandheden frem nu.

Bad om genafhøring

Den 16-årige bad selv om at blive genafhørt, efter hun i september 2015 i Retten i Hjørring blev idømt ni års fængsel for at have dræbt sin 40-årige mor med knivstik, mens hun lå og sov i hjemmet i Kvissel.

Hendes 29-årige ven, der har irakisk baggrund, blev idømt 13 års fængsel for drabet.

I byretten beskyldte de to tiltalte hinanden for at have begået drabet. Dengang forklarede hun, at hun befandt sig nede i stuen, da hun hørte et skrig fra 1. sal, hvor moren lå og sov. Herefter så hun en skikkelse ude i haven, og i byretten forklarede hun, at hun var kommet frem til, at det måtte være den 29-årige ven, der havde begået drabet.

16-årig: Han stod med kniv

Men dagens forklaring i landsretten var noget anderledes, hvor den 16-årige rettede en noget skarpere anklage mod den medtiltalte.

Den 16-årige forklarede, at hun på drabsaftenen mødtes med den 29-årige på stationen i Kvissel for at snakke.

Hun havde på det tidspunkt stuearrest, og det var den 29-årige, ifølge hende, utilfreds med.

Det endte i diskussion mellem de to tiltalte, og på et tidspunkt bad hun sin ven om at følge sig hjem. Den 29-årige gik med ind i huset, hvor han skulle på toilettet, mens den 16-årige drak noget vand i køkkenet, forklarede hun.

- Pludselig hørte jeg nogen skrige. Jeg løb ud på badværelset, men der var ikke nogen. Så løb jeg op ad trappen, men jeg nåede kun et par skridt op, og så stod han der med en kniv i hånden. Han råbte, at nu var det min tur, forklarede den 16-årige.

- Jeg blev bange, fordi jeg troede han ville stikke mig ned. Så jeg løb ud på badeværelset og låste døren. Der ventede jeg lidt, og så hørte jeg en dør smække. Så gik jeg op ad trappen og et par skridt ind i soveværelset. Jeg råbte ”mor” et par gange, men der var ikke noget svar. Jeg blev bange og løb ud.

Mange forskellige forklaringer

Herefter bestilte den 16-årige en taxa til den 29-årige og ringede til fem venner, inden hun ringede 112. Den adfærd var blot en af mange ting, som anklager Mia Haaning Andersen ikke kunne få til at hænge sammen med den nye forklaring.

Den 16-årige forklarede, at den 29-årige havde ringet og bedt hende om at bestille en taxa, og at hun ikke turde andet. Hun forklarede også, at hun ikke stolede på 112, og derfor først forsøgte at få fat i vennerne.

Anklageren forsøgte også at få svar på, hvorfor den 16-årige har afgivet adskillige forskellige forklaringer i løbet af sagen både til politi og i retten.

Ifølge den 16-årige skyldes det hendes frygt for den 29-årige.

- Jeg er stadig bange for ham, men jeg vil ikke tage straffen for noget, jeg ikke har gjort, lød svaret fra den 16-årige.

Den 29-årige medtiltalte skal afgive forklaring i landsretten senere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.