16-årig pige hadede sin storebror og dræbte ham med kniv

Pigen dræbte sin bror, fordi hun følte, at han havde ødelagt hendes liv, fremgår det af retsmøde.

En 16-årig pige slog sin handicappede bror ihjel, fordi hun hadede ham. Det er kommet frem under et retsmøde på Frederiksberg, hvor en samtale mellem pigen og politiet mandag er blevet afspillet som bevismateriale i sagen.

Den dengang 15-årige pige er tiltalt for at have dræbt sin 20-årige storebror natten til 26. april sidste år ved at stikke ham i halsen med en køkkenkniv flere gange.

Drabet skete på familiens adresse i Københavns Nordvestkvarter. Omtrent seks minutter efter drabet blev pigen anholdt, efter at hun selv havde kontaktet politiet for at tilstå forbrydelsen.

- Jeg gjorde det, fordi jeg hader min bror. Og fordi han er et problembarn, siger pigen i samtalen med politiet.

- Han er et problem for alle, sagde den 15-årige pige med henvisning til, at storebroren var handicappet.

Under mandagens retsmøde er den 16-årige pige ikke selv til stede, da hendes psykiske tilstand ifølge retten ville kunne forværres.

- Det er usædvanligt og sker kun undtagelsesvist af hensyn til hendes helbredstilstand. Det er vores klare vurdering, at det ikke tjener noget formål, at hun er til stede, siger retsformand Søren Hafstrøm.

Under retsmødet er det kommet frem, at den tiltalte havde en ganske udførlig plan for, hvordan drabet skulle begås.

På listen stod der blandt andet "luk døren til mors værelse", "tag kniv og mobiltelefon med ind på hans værelse" og "sluk for stikkontakten til alarmen ved sengen".

- Han er ikke et normalt menneske. Han er psykisk syg, ligesom et treårigt barn i en 18-årigs krop, sagde pigen, da hun i opkaldet til alarmcentralen blev bedt om at uddybe sit motiv.

- Jeg har bare altid hadet ham, fordi han har ødelagt mit liv. Hele min barndom har jeg ikke haft lyst til at invitere nogen med hjem, fordi han var der, sagde den tiltalte.

Efter anholdelsen blev der foretaget en mentalundersøgelse af pigen. Den konkluderede, at hun ikke var sindssyg og derfor var egnet til at afsone en normal fængselsstraf.

Efterfølgende var den 16-årige dog ikke i stand til at gennemføre retssagen, som derfor blev udsat, hvorefter hun gennemgik en ny mentalundersøgelse.

Højst usædvanligt vurderede Retslægerådet nu, at den 16-årige pige var sindssyg og også var det, da hun stak sin storebror ihjel.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.