16-årig pige: Jeg hørte min mor skrige

Den tiltalte 16-årige pige brød flere gange sammen, da hun skulle afgive forklaring i retten

Arkivfoto: Henrik Louis

Arkivfoto: Henrik Louis

HJØRRING:De to tiltalte i sagen - en 16-årig pige og en 29-årig mand - om drabet på pigens 40-årige mor i Kvissel beskylder hinanden for at have knivdræbt den 40-årige kvinde.

Den 16-årige pige gav tirsdag eftermiddag ved Retten i Hjørring sin version af, hvad der skete 8. oktober sidste år, hvor pigens mor blev fundet dræbt af knivstik.

Hun sagde, at hun ikke er i tvivl om, at det var den 29-årige, som havde dræbt hendes mor.

Under hele retssagen har den 16-årige virket fattet og har siddet med et stift blik, men da hun selv skulle fortælle om begivenhederne den skæbnesvangre aften brød hun flere gange grædende sammen, og hun måtte bede om en pause, fordi hun ikke kunne mere.

Inden beskrev hun forholdet til sin mor som overordnet fint. De havde dog problemer, men ikke større end de kunne løses.

Hadede ikke sin mor

Hun hadede ikke sin mor og ønskede ikke, at nogen skulle gøre hende ondt, forklarede den 16-årige i retten.

Moren havde dog problemer med, at hendes datter så den tiltalte 29-årige, og det havde hun fortalt den 29-årige mand, som blev sur.

Om selve drabsdagen fortalte den 16-årige, at hun havde været i Frederikshavn sammen med sin mor om eftermiddagen.

Om aftenen havde de set en film sammen og hygget sig hjemme i Kvissel. Moren var gået tidligt i seng, og den 16-årige sad bagefter nedenunder og så fjernsyn og kiggede på iPad.

Hørte skrig

På et tidspunkt i løbet af aftenen ringede den 29-årige og sagde ifølge den 16-årige, at de skulle mødes på Kvissel Station.

Den 16-årige mødtes med sin kæreste på Kvissel Station, og de sad og snakkede, inden de skiltes og den 16-årige gik alene hjem.

Da hun kom hjem gik hun i bad, men pludselig hørte hun sin mor skrige ovenpå.

Blev bange

Hun gik op på første sal, hvor hun fandt moren liggende i en pøl af blod. Hun blev meget bange.

Kort efter ringede den 29-årige mand, og sagde, at hun skal bestille en taxa til togstationen i Kvissel og ellers ikke stille spørgsmål.

Den 16-årige pige forklarede, at hun ringede efter en taxa til den 29-årige og bagefter ringede 112.

- Jeg er kun et barn

Ligesom den 29-årig medtiltalte er den 16-åriges forklaring i retten dog noget anderledes, end de forklaringer hun tidligere har givet. Og anklager Karina Skou stillede spørgsmål ved en del af pigens forklaring.

Tidligere i retssagen er pigens opkald til 112 blevet afspillet, og her fortæller hun blandt andet, at hun blandt andet at der var blod over det hele, og at det ser ud som om moren er blevet stukket. Lægen der ankom til gerningsstedet så dog umiddelbart ikke noget blod, da den 40-årige var dækket af en dyne, ligesom anklageren undrede sig over, at den 16-årige overhovedet talte om stik.

Til politiet har den 16-årige afgivet andre forklaringer end den, hun gav i retten. Og Karina Skou undrede sig også over, at den 16-årige efter drabet havde siddet og talt med en ambulance-fører i stuen, uden på noget tidspunkt havde spurgt til hendes mor.

Derudover erkendte den 16-årige, at hun ikke havde givet hendes mor førstehjælp, som hun ellers bildte alarmcentralen ind, da hun talt med dem.

- Jeg er kun et barn. Jeg var bange, sagde pigen, der flere gange ikke kunne huske de forklaringer, hun tidligere har afgivet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.