Udland

16 kvinder får bøde for at køre bil i Saudi

Kvinders aktion for at få lov at køre bil i Saudi-Arabien løb lidt ud i sandet. Men nogle trodsede forbuddet.

16 kvinder får bøde for at køre bil i Saudi

Mindst 16 saudiarabiske kvinder har fået en bøde for at bryde loven ved at at sætte sig bag rattet og køre bil.

Det er ikke tilladt for kvinder at køre en bil i det konservative, islamiske Saudi-Arabien, hvor kvinder heller ikke må færdes alene i det offentlige rum eller sammen med en mand, hun ikke er i familie med.

En gruppe kvinder havde udset sig lørdag den 26. oktober som den dag, hvor landets kvinder skulle sige nok er nok og så sætte sig ind i biler og køre rundt i trafikken.

Imidlertid var det ikke mange, der fulgte opfordringen.

Saudiarabiske myndigheder, herunder politiet, samt landets medier fortæller, at 16 kvinder blev standset af politiet på aktionsdagen og fik hver en bøde på 300 riyaler - omkring 440 kroner - for ulovligt at køre bil.

Samtidig har kvinderne og deres mandlige værge eller vogter, det kan være hendes mand, hendes bror eller far, som var med i bilen, underskrevet en erklæring om, at de vil respektere saudiarabiske love, siger oberst Fawaz al-Miman, en talsmand for politiet i hovedstaden Riyadh.

Nogle af kvinderne bag aktionen siger, at mange kvinder undlod at deltage i aktionen, fordi folk fra indenrigsministeriet på forhånd havde ringet til dem og fået dem til at love, at de ikke ville deltage i bilaktionen.

Samtidig sagde ministeriet på forhånd, at det ville gribe ind over for enhver, der deltog i aktionen eller viste støtte til den.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.