160 ponyer til DM i dressur

Frederikshavn Rideklub er for 7. gang i træk værter for det danske mesterskab

Jens Ole Pedersen
Det er 7. år i træk, at Frederikshavn Rideklub skal afvikle DM i ponydressur for hold.Arkivfoto: Bente Poder
Frederikshavn 5. september 2016 14:55

FREDERIKSHAVN: Det bliver et brag af et stævne, når Frederikshavn Rideklub i weekenden den 16.- 18. september åbner dørene for det 7. DM i ponydressur for hold, som tegner til at blive det største nogensinde.

Hele 40 hold med i alt 160 ponyer har meldt sin ankomst, hvilket er det højeste antal tilmeldte hold i de 7 år, klubben har været vært for DM. Nogle af landets bedste ponydressurryttere samles i Frederikshavn i den weekend, hvilket også betyder, at et stort opbud af ryttere, gæster, forældre, hjælpere og tilskuere skal indlogeres i Rideklubbens faciliteter på Donbækvej og ikke mindst på byens hoteller med videre.

Fra fredag formiddag til søndag eftermiddag er DM-stævnet i gang, og alle interesserede er meget velkomne til at kigge forbi og se ridning på et højt niveau i klubbens smukke omgivelser.

Formand for Frederikshavn Rideklub, Carsten Kjær, glæder sig meget til stævnet:

- Det bliver helt fantastisk som formand for en så levende klub, at kunne være med til at afholde DM/hold ponydressur 2016 for syvende gang i træk, og ja - i år med det højeste antal tilmeldte hold. Dette presser selvfølgelig vores faciliteter til det yderste, men i kraft af den store frivillige arbejdsindsats fra medlemmerne, er jeg sikker på, at det også i år vil blive en kæmpe succes. Jeg vil opfordre nordjyderne til at komme til Frederikshavn Rideklub og opleve det store arrangement med 160 deltagende ponyer med nogle af landets bedste ponyryttere.

Kvalifikation over to dage

Den overvældende tilstrømning har dog betydet, at det har været nødvendigt med visse ændringer i forhold til tidligere år.

Kvalifikationsrunden afvikles nu over 2 dage. 1. runde LA4 og 3. runde PRT afvikles om fredagen og 2. runde PRI og 4 runde PRM afvikles om lørdagen. Finale og trøsteklasser afvikles om søndagen. Alle opvarmningsklasser om fredagen er aflyst, ligesom der kun vil være startmulighed om søndagen for de ekvipager, der har deltaget i DM kvalifikationen.

Stemning til hest - hvem er bedst?

Det sociale dimension under stævnet er en stor del af oplevelsen til DM. I løbet af stævnet afholdes konkurrencen "Stemning til hest - hvem er bedst?" som har til formål at skabe en ekstra god stemning i løbet af stævnet. De hold, der skaber den bedste stemning på stævnepladsen under stævnet, bliver kåret lørdag aften, hvor der afholdes et brag af en rytterfest.

Holdene vurderes af en dommerjury på festlige indslag under stævnet, godt humør, opbakning og ikke mindst sangkonkurrencen lørdag aften: "FRK ALL STARS", hvor holdene dyster mod hinanden i karaoke.

Stor opbakning

At afholde et stævne af en sådan kaliber, sætter høje krav til klubbens personale og mange frivillige, der knokler løs op til stævnet, for at få det hele klart inden de mange ryttere og ponyer rykker ind.

Uden den store frivillige arbejdsindsats, havde det slet ikke været muligt at afholde et stævne af de dimensioner. Herudover skylder klubben stor tak til de mange sponsorer, der har bakket op om dette DM.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...