17-årig pige fik håret klippet af og blev pisket

Fire nære familiemedlemmer er blevet varetægtsfængslet for grov vold og frihedsberøvelse.

17-årig pige fik håret klippet af og blev pisket

Københavns Vestegns Politi anholdt natten til tirsdag fire nære familiemedlemmer til en 17-årig pige. De mistænkes for at have udsat pigen for æresrelateret vold i en villa på Løvtoften i Høje Taastrup.

Pigen fik blandt andet klippet håret af og blev pisket. På et tidspunkt fik hun et bælte om halsen, der blev strammet til, så hun har været i livsfare.

De anholdte er to ægtepar med palæstinensisk baggrund - pigens forældre og hendes moster og onkel.

- En 17-årig pige anmelder sent i går aftes, at hun har været udsat for trusler, mishandling og vold fra sin families side. Derfor tager vi ud og anholder dem, siger efterforskningsleder Charlotte Skovby, Københavns Vestegns Politi, til Ritzau.

De fire familiemedlemmer blev tirsdag varetægtsfængslet i tre uger. De er alle sigtet for grov vold, mishandling og for frihedsberøvelse, oplyser anklager Martin von Bülow, Københavns Vestegns Politi.

De fire familiemedlemmer nægter sig skyldige i sigtelserne.

Der er tale om æresrelateret vold, som tilsyneladende bunder i, at familien ikke kunne acceptere, at pigen har fået en dansk kæreste.

Pigen blev mandag hentet af sine forældre på Nørrebro og ifølge anklageren lokket på familiebesøg i Taastrup, hvor de andre familiemedlemmer ventede.

Ifølge sigtelsen sagde faren til en anden tilstedeværende, at han kunne dræbe pigen, og at han ikke ville se hende igen.

Derpå gik forældrene, og pigen blev beordret til at tage tøjet af, hvorefter hun blev pisket med et læderbælte, fik håret klippet af og fik strammet et bælte om halsen, så hun ikke kunne trække vejret.

Volden stod på i to timer og holdt først op, da det lykkedes den 17-årige at flygte fra huset. Herefter tilkaldte hun politiet.

- Hun har været udsat for en særdeles grov og ydmygende forbrydelse, og vi tager det meget alvorligt, siger Martin von Bülow.

- Derfor har vi straks anholdt de fire familiemedlemmer, som vi mistænker for at have mishandlet hende, og har bedt retten fængsle dem.

Grundlovsforhøret med de fire familiemedlemmer foregik for lukkede døre.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.