1717 Hip Hop på rockscenen på Knivholt

Lokale Hip Hop verdensmestre optræder lørdag aften

Før Sanne går på scenen kan publikum opleve en smagprøve fra Årets Tordenskioldsdage, som sætter fokus på musik inspireret af 1717 også i de helt moderne genrer.

Før Sanne går på scenen kan publikum opleve en smagprøve fra Årets Tordenskioldsdage, som sætter fokus på musik inspireret af 1717 også i de helt moderne genrer.

FREDERIKSHAVN:Der bliver ”Tordenskioldsk Hip Hop” på scenen mellem de to store navne Sanne Salomonsen og KATO lørdag aften til Rock i Frederikshavn lørdag. ”Tordenskiolds Unge Eliteenhed”, leverer en smagsprøve fra det skuespil, som unge og børn opfører under Tordenskioldsdage 2013 på Knivholt Hovedgaard.

Danserne er en stærk sammensat trup af medlemmer af det legendariske lokale Crazy Teens, senere K.I.C. Crew og med denne titel verdensmestre i HIP HOP, og så det lidt yngre crew under samme instruktør, D.I.C. Crew.

Sammen hedder fusionen J.B.C. Crew og er altså nogle af deltagerne i årets Tordenskiolds spil på Knivholt.

Hip Hop instruktør Sabina Pedersen, fortæller at både hende selv og danserne er super glade for at have fået denne udfordring. Det er helt nyt at høre vores beats - spillet på instrumenter som hører symfoniorkestre til. Det er Mathias Madsen Munch, København, som har sat vores Hip Hop track op til år 1717. Vi glæder os meget til at trykke den af på den store scene lørdag aften. Dansen som indgår i stykket under Tordenskioldsdage, er opbygget meget statisk og meget militært. Vi har gået efter at vise meget stærk dans og vise at man sagtens, kan bygge moderne dans ind i Tordenskiolds historiske rammer, og få en enorm effekt ud af disse skarpe unge talenter. Det er helt nyskabende i Tordenskioldsdage. De her unge kan et håndværk som de har lært gennem års slid.

- Mange af danserne her startede som 3-4 årige, så de kan deres stuff. Men det bliver altså kun en smagsprøve, for de hårde prøver starter først for fuld tryk om 8-10 dage, i opløbet lige før Tordenskioldsdage.

Det nye skuespil ”PETER - de unge år”, med unge og børn som bærende rolleindehavere er en helt ny satsning i Tordenskioldsdage fortæller Jan Michael Madsen. Vi vover at blande rigtigt meget ungt blod, med vores satsning på et stærkt iscenesat drama på scenen i den store lade. For inde i den, vil vi simpelthen bygge et teater op.

Her skal den helt helt unge Peter så grueligt meget igennem, inden han indser at man nogen gange må gå igennem forhindringer og udfordringer, i stedet for udenom, hvis man vil nå hele vejen frem til sin drøm. - Stykket er skrevet af forfatter Mads Nygaard og er instrueret af Hanne Boesen. Iscenesættelse og regi af Tommy Hansen.

I stykket indgår desuden nyskrevne sange af Mathias Madsen Munch, som også har ombygget et vildt HIP HOP track, til en musikproduktion med historisk instrumentering.

Jan Michael Madsen fra Fonden Tordenskiold glæder sig over samarbejdet med Rock i Frederikshavn. - Det er da fantastisk at vi får muligheden for at lade disse dygtige unge repræsentere Tordenskioldsdage på denne måde, på den store scene til Rock i Frederikshavn. Det er en vildt fed udfordring for danserne - og så midt imellem Sanne Salomonsen og Kato. Hva Dælen Nøler vi Efter !

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.