18-årig dømt for seksuel krænkelse af 11-årig

Ung mand havde seksuelt forhold til mindreårig på opholdsted

Arkivfoto <i>Scanpix Denmark</i>

Arkivfoto Scanpix Denmark

AALBORG:En 18-årig mand fra Nordjylland blev i sidste uge idømt 50 dages betinget fængsel for at have krænket en dengang 11-årig pige seksuelt.

Den 18-årige tilstod i Retten i Aalborg, at han i flere tilfælde havde befølt pigen, og i et enkelt tilfælde havde haft anden kønslig omgang end samleje med hende.

Krænkelserne fandt sted i perioden januar til april 2013 på et opholdssted for unge nord for Randers, hvor både manden og pigen boede.

Ifølge den 18-årige skete krænkelserne frivilligt fra pigens side, men det var ham, der tog initiativet, oplyser anklager Karina Skou.

Kendte ikke alder

Manden var i retten blandt andet tiltalt for andet seksuelt forhold end samleje med et barn under 12 år, hvilket er en skærpende omstændighed.

Men selvom pigen var 11 år på gerningstidspunktet, så blev den 18-årige dømt efter mildere paragraffer for blufærdighedskrænkelse samt andet seksuelt forhold overfor et barn under 15 år.

Manden forklarede nemlig i retten, at han ikke vidste, at pigen var under 12 år, og retten valgte derfor at dømme ham ud fra de mildere paragraffer.

Dommen på 50 dages betinget fængsel blev blandt andet udmålt på baggrund af, at den dømte var 17 år på gerningstidspunktet, forklarer anklager Karina Skou.

Pigen blev desuden tilkendt en erstatning på 10.000 kroner.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nu har Gravenshoved-eleverne fået deres undskyldning
Luk