18-årig får fem års fængsel for forsøg på manddrab

En 18-årig skal ind og ruske tremmer i fem år, efter han forsøgte at stikke en 19-årig ihjel med en springkniv

Retten på Frederiksberg har fredag idømt en 18-årig mand fem års fængsel for forsøg på manddrab.

Sagen stammer fra 26. maj sidste år, hvor gerningsmanden, som på det tidspunkt var 17 år, forsøgte at dræbe en 19-årig mand med en springkniv ved Kirken på Sankt Markus Plads på Frederiksberg.

Drabsforsøget fandt sted klokken 04:45 om morgenen.

Den 18-årige erkendte under retsforløbet, at han have ført den kniv, som ramte den 19-årige i maven. Den dømte nægtede sig skyldig i forsøg på manddrab, men erkendte sig skyldig i grov vold.

Den 18-årige blev erklæret skyldig tirsdag, men strafudmålingen faldt først på plads fredag.

I strafudmålingen lagde retten vægt på, at gerningsmanden fulgte efter det 19-årige offer i en bil, efter at de havde haft en uoverensstemmelse. Knivstikket ramte bugen og var cirka 15 centimeter dybt, hvilket gav skader på vitale organer hos offeret.

Under de omstændigheder fandt retten bevist, at den 18-årige stak offeret, uanset han i hvert fald måtte have indset, at den 19-årige kunne afgå ved døden som følge af knivstikket.

Hændelsen skete blot en uge før, at den 19-årige skulle have afsluttet sin studentereksamen, og derfor blev den 18-årige også dømt til at betale erstatning og godtgørelse som følge af det mistede studieår.

Ifølge Ekstra Bladet lyder erstatningen på 80.000 kroner.

Den dømte har været varetægtsfængslet siden den 10. juni 2013. Han udbad sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.